Σπυράκη (ΝΔ): Η ΝΔ δεν ψήφισε την περικοπή των συντάξεων - Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Σπυράκη (ΝΔ): Η ΝΔ δεν ψήφισε την περικοπή των συντάξεων - Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο
"Στις Πρέσπες υπογράφηκε μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα", τονίζει η Μ. Σπυράκη
«Η ΝΔ δεν ψήφισε την περικοπή των συντάξεων. Η περικοπή των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το Γ´ Μνημόνιο  και αποτελεί μια ακόμη οδυνηρή απόδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τονίζει η Ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Σπυράκη, σε συνέντευξή της  στο Έθνος της Κυριακής.
Προσθέτει ότι η ΝΔ κατέθεσε σχετική τροπολογία «για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα, αν υπάρχει το περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις» και συνέχισε «προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο  ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι!  
Αυτή η κυβέρνηση αφού επέβαλε περικοπές  στις συντάξεις έως 30% και νομοθέτησε επιπλέον μειώσεις,  τώρα ορισμένοι υπουργοί αφήνουν να διαρρεύσει ότι αυτές οι περικοπές θα αναβληθούν ενώ ο κ. Χουλιαράκης εκδίδει εγκύκλιο για την εφαρμογή τους.
Αντί να παίζουν με το εισόδημα των συνταξιούχων ας ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Το οφείλουν στους γονείς μας».
Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά πως η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης στο τελευταίο Eurogroup αποτελεί μήνυμα και για την επόμενη κυβέρνηση, ανέφερε ότι «οι εταίροι μας στην Ευρώπη ακούν με προσοχή το σχέδιό μας και ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες γιατί συνειδητοποιούν ότι θα είμαστε μια  κυβέρνηση που θα ενθαρρύνει  την  επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.
Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε ένα  αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που εμείς σχεδιάζουμε και δεν αποτελεί απαίτηση των πιστωτών .
Το πρόγραμμά μας μπορεί να δώσει δουλειές, με έμφαση στους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως  είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές για τη μεταφορά προϊόντων ή την ψηφιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε δεύτερο χρόνο, και αφού ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας, θα μπορούμε να ζητήσουμε να αναθεωρηθούν  και μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μετά το τέλος της θητείας της, όπως τα υψηλά  πρωτογενή πλεονάσματα».
Αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών, αφού μιλά για «μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα», υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας  στη Βουλή  και δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι πλειοψηφία».
Μεταξύ άλλων, η κ. Σπυράκη υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης.
«Στόχος μας είναι να προωθήσουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, από τις δουλειές  μέχρι την ασφάλεια στις γειτονιές και από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας μέχρι τη δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού περιβάλλοντος για μεγάλες και μικρές επενδύσεις, ξένες και εγχώριες», σημειώνει χαρακτηριστικά και .συμπληρώνει ότι τα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο, χρειάζονται επειγόντως λύσεις.
«Και η εφαρμογή των λύσεων χρειάζεται μια ευρεία πλειοψηφία που θα τις στηρίζει. Αυτό κάνουμε στη ΝΔ, και όπως όλες οι μετρήσεις δείχνουν, οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του πρωθυπουργού και τη ΝΔ ως πρώτη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη», αναφέρει.
 «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική βούληση και σε περίπτωση αυτοδυναμίας να  επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις», αναφέρει σε άλλο σημείο και για το εάν η ίδια θα είναι υποψήφια στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης απαντά «προσπαθώ να είμαι συνεπής και με τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα στην Ευρωβουλή και δημιουργική με τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στην Ευρώπη. Υπηρετώ παράλληλα την παράταξη από τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος με όσες δυνάμεις διαθέτω. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου. Όμως τα ψηφοδέλτια είτε για την  Ευρωβουλή είτε για τη Βουλή των Ελλήνων  είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS