Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Είμαστε αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο

Ρήγας: Είμαστε αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο
"Βασική προτεραιότητα για εμάς αποτελούν και τα εργασιακά", αναφέρει ο Π. Ρήγας
«Από την 21η Αυγούστου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εκείνες που μας επιτρέπουν, με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς οικονομικής ελευθερίας πλέον, να κινηθούμε βάσει ενός συλλογικού σχεδίου στη λήψη μέτρων στήριξης και ανακούφισης των πολιτών και των κοινωνικών στρωμάτων που δέχθηκαν την υπέρμετρη πίεση των μνημονιακών προγραμμάτων», τονίζει ο  Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
Ο κ. Ρήγας σε συνέντευξη του στην «Εποχή», αναφέρει ότι «ο δημοσιονομικός χώρος των 750 περίπου εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί και θα είναι διαρκής, μας δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουμε την πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης που έχουν ήδη προαναγγελθεί».
«Βασική προτεραιότητα για εμάς αποτελούν και τα εργασιακά, όπου ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού», σημειώνει και προσθέτει πως «είμαστε αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο, θεωρώντας πως η θετική πορεία της οικονομίας αποτελεί ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί».
Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, «το τέλος του κύκλου των μνημονίων δίνει, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα μια ιστορική ευκαιρία.
Την ευκαιρία να παρουσιαστούν, να συζητηθούν και να αναλυθούν τα αντιπαραθετικά σχέδια της επόμενης μέρας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το αντιπολιτευτικό αμόκ και την καταστροφολογία της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων, αυτός είναι ο βασικός πολιτικός στόχος της πρώτης μεταμνημονιακής περιόδου, η συγκρότηση δηλαδή, μέσα από συλλογικές επεξεργασίες και αποφάσεις, ενός συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου».
Υπογραμμίζει ότι «το “μετά” δεν είναι μόνο η οικονομία και οι παρεμβάσεις που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Το “μετά” αφορά μια ολιστική προσέγγιση που εμπεριέχει τρία επίπεδα. Πρώτον, το οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, τη Δίκαιη Ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την στήριξη και ενίσχυση του κόσμου της εργασίας. Δευτέρον, το θεσμικό πεδίο και οι μεγάλες τομές με το παρελθόν, μέσα από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Και τρίτον, αλλά καθόλου τελευταίο σε σημασία, τη διαδικασία πάταξης της διαφθοράς και κάθαρσης στον δημόσιο βίο και την πολιτική ζωή της χώρας».
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσεπών και την απόφαση του Eurogroup, δηλώνει ότι «λειτουργήσαμε και δράσαμε σωστά, προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας».
Κατά τον ίδιο, «η απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί το τέλος της οδυνηρής μνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα, και την επιστροφή της επιλογής των μέσων άσκησης πολιτικής στην εκλεγμένη από το λαό κάθε φορά κυβέρνηση».
Σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ότι σε μια περίοδο με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις και εντάσεις, «αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για το δικό μας οραματικό πλάνο για τη χώρα μας και για τα Βαλκάνια ευρύτερα» και βήμα προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής και ειρηνικής συνύπαρξης και συνανάπτυξης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης