Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί απορρίπτουν το σχέδιο της May για το Brexit - Προτιμούν τον Johnson για ηγέτη

tags :
Οι Βρετανοί απορρίπτουν το σχέδιο της May για το Brexit - Προτιμούν τον Johnson για ηγέτη
Οι Βρετανοί θα προτιμούσαν ο Boris Johnson να διαπραγματευθεί με την ΕΕ και να ηγηθεί του Συντηρητικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές
Τα σχέδια της πρωθυπουργού Theresa May να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτονται από μια μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών και περισσότεροι από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων θα υποστήριζαν ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα που θα ήταν αποφασισμένο να εγκαταλείψει την Ένωση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι ψηφοφόροι θα προτιμούσαν ο Boris Johnson, ο οποίος παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας πριν από δύο εβδομάδες, να διαπραγματευθεί με την ΕΕ και να ηγηθεί του Συντηρητικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές.
Μόνο το 16% των ψηφοφόρων θεωρούν πως η May χειρίζεται καλά το Brexit, σε σύγκριση με το 34% που λένε πως ο Johnson  θα τα κατάφερνε καλύτερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η YouGov για την εφημερίδα The Sunday Times.
Λιγότερο από οκτώ μήνες προτού η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019, η κυβέρνηση της May, το κοινοβούλιο, η κοινή γνώμη και οι επιχειρήσεις παραμένουν βαθιά διχασμένοι για τη μορφή που θα πρέπει να λάβει το Brexit.
Τα σχέδια της May να διατηρήσει μια στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ βύθισε την κυβέρνησή της σε κρίση αυτόν τον μήνα, όταν δύο από τους πιο σημαντικούς υπουργούς της, του Johnson περιλαμβανομένου, παραιτήθηκαν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης