Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Απόρρητα έγγραφα του FBI δείχνουν ότι πρώην σύμβουλος του Trump είχε διασυνδέσεις με τη Ρωσία

Reuters: Απόρρητα έγγραφα του FBI δείχνουν ότι πρώην σύμβουλος του Trump  είχε διασυνδέσεις με τη Ρωσία
Ο Carter Page, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της ομάδας του Trump  στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, κατονομάζεται σε ένα έγγραφο της νομικής υπηρεσίας
Το FBI υποψιαζόταν, πριν από την εκλογή του Donald Trump, έναν πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του, ότι είχε διασυνδέσεις με τη Ρωσία, αποκαλύπτεται σε απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποίησαν το Σάββατο (21/7) αμερικανικά ΜΜΕ.
Ο Carter Page, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της ομάδας του Trump  στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, κατονομάζεται σε ένα έγγραφο της νομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της επιτήρησης των κατασκόπων, του Σώματος Επιτήρησης Ξένων Υπηρεσιών Πληροφοριών, που ανάγεται στον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι New York Times.
«Το FBI πιστεύει πως ο Page  συνεργαζόταν και συνωμοτούσε με τη ρωσική κυβέρνηση», σύμφωνα με το κείμενο αυτό που συνέταξε πράκτορας της ομοσπονδιακής αστυνομίας, μεγάλο τμήμα του οποίου λογοκρίθηκε προτού δημοσιοποιηθεί. Η Ρωσία κατηγορείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι αναμίχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών γίνεται λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα αφότου απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον ειδικό εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη του Κρεμλίνου, δώδεκα πρακτόρων της ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών για παραβίαση των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η επιτήρηση του Page είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο αντικείμενο μιας έντονης αντιπράθεσης μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Το Ρεπουμπλικανκό κόμμα του Αμερικανού προέδρου είχε συντάξει ένα σημείωμα στο οποίο υποστήριζε πως το FBI στηρίχθηκε για αυτή την επιχείρηση επιτήρησης σε παραγγελία που χρηματοδότησε το Δημοκρατικό κόμμα και η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Hilary Clinton.
Αψηφώντας τον διευθυντή του FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Trump είχε τότε αποχαρακτηρίσει το σημείωμα αυτό έκτασης σχεδόν τεσσάρων σελίδων που στηριζόταν στο έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε στο εξής στο ευρύ κοινό.
Ο Λευκός Οίκος είχε μπλοκάρει αρχικά τη δημοσιοποίηση ενός αντι-σημειώματος με προέλευση τους Δημοκρατικούς στο οποίο υποστήριζαν πως η επιτήρηση «είχε στηριχθεί σε αναντίρρητες αποδείξεις και ένα λογικό κίνητρο».
Οι New York Times αναφέρουν πως ένας δικαστής είχε εγκρίνει το αρχικό έγγραφο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. έγκριση η οποία ανανεώθηκε τρεις φορές από άλλους δικαστές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης