Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Θα κρατήσει την υπόσχεση του ο Τσίπρας;

tags :
Θα κρατήσει την υπόσχεση του ο Τσίπρας;
Ο Τσίπρας θα κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε τον Απρίλη;
Και όμως τη λήξη των μνημονίων δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει η φιέστα από το Καστελόριζο μετά τις 20 Αυγούστου, όπως το είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός λίγες μέρες μετά το Πάσχα, κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ανήμερα του Πάσχα από την Τήλο και, οκτώ χρόνια μετά το διάγγελμα του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου από το ακριτικό Καστελόριζο, που ανακοίνωνε την προσφυγή της χώρας για βοήθεια, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προανήγγειλε ότι από το ίδιο σημείο θα ανακοινώσει και την ολοκλήρωση του προγράμματος.
«Δεσμεύομαι ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε -και τυπικά- από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, θα είμαι εδώ μαζί σας. Όχι για διάγγελμα, αλλά για να γιορτάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον του τόπου με περισσότερη αισιοδοξία», είχε πει και τώρα όπως όλα δείχνουν το κάνει πράξη.
Για καθαρά συμβολικούς λόγους ο σημερινός Πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο η μία πανηγυρική εκδήλωση να γίνει στο Καστελόριζο, καθώς μπορεί να μην είναι και η μόνη… Στο πλάνο του υπάρχει τουλάχιστον μία ακόμα, με πιθανότερο ένα άλλο συμβολικό σημείο για την Δημοκρατία, την Πνύκα παρουσία κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών όπου ο Αλέξης Τσίπρας όπως όλα συνομολογούν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα.
Κάποιοι κάνουν λόγο και γι’ άλλες πανηγυρικές εκδηλώσεις. Όσες, όμως, και αν λάβουν χώρα σημασία έχει το Καστελόριζο, η Πνύκα και τα όποια άλλα σημεία να μη μείνουν στην Ιστορία για τις φιέστες αλλά για την ουσιαστική μετάβαση στην μεταμνημονιακή εποχή.
Τότε ναι, η υπόσχεση που δόθηκε στον ελληνικό λαό θα έχει τηρηθεί στο έπακρο!

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης