Κοινωνία

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Σκόπελο – Στάχτη πευκοδάση, απετράπησαν τα χειρότερα

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Σκόπελο – Στάχτη πευκοδάση, απετράπησαν τα χειρότερα
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και απείλησε να κατακάψει μεγάλο μέρος από τα πευκοδάση του νησιού.
Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν μπει από νωρίς το πρωί και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες πραγματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και πέτυχαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
Στη Σκόπελο έφθασαν, χθες το βράδυ, πεζοπόρα πυροσβεστικά τμήματα από τον Βόλο καθώς και πυροσβεστικά οχήματα προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, αλλά και δυνάμεις της ΕΜΑΚ.
Η φωτιά που ξεκίνησε από τη θέση "Τρία Πευκάκια" στον 'Αμάραντο, είχε δύο μεγάλα μέτωπα και κατευθυνόταν προς τον Αγνώντα καίγοντας πευκοδάση και απειλώντας να επεκταθεί και προς το εσωτερικό του νησιού.
Η άμεση κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης και η επιχείρηση με τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, έφεραν αποτελέσματα, αργά το βράδυ, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.
Πλέον οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να οριοθετήσουν την φωτιά και να τη σβήσουν πλήρως, πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και προκληθούν αναζωπυρώσεις ή αναπτυχθεί κάποιο νέο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης