Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν σε Trump: Ο Trump κάνει ψυχολογικό πόλεμο - Δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικό εναντίον μας

Ιράν σε Trump: Ο Trump κάνει ψυχολογικό πόλεμο - Δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικό εναντίον μας
Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε τον πρόεδρο του Ιράν να μην ξαναπειλήσει τις ΗΠΑ διότι διαφορετικά θα υποστεί συνέπειες που κανείς άλλος δεν έχει βιώσει προηγουμένως
Ως «ψυχολογικό πόλεμο» ερμηνεύει το Ιράν τα τελευταία σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, κατά της Τεχεράνης.
Μάλιστα, προειδοποιεί ότι ο Trump δεν μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό κατά του Ιράν, ενώ οι ίδιοι δεν θα εγκαταλείψουν τις επαναστατικές πεποιθήσεις τους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, Gholamhossein Gheybparva, απέρριψε τα σχόλια του Trump, ως «ψυχολογικό πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Gheybparva, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει τίποτα εναντίον του Ιράν, ενώ η Τεχεράνη δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τις επαναστατικές της πεποιθήσεις και θα αντισταθεί στις πιέσεις.
Νωρίτερα, τόσο ο Trump όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, εξαπέλυσαν λεκτικά πυρά κατά του Ιράν σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο πυρηνικό του οπλοστάσιο αλλά και στη δράση στρατιωτικών του ομάδων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Χαρακτηριστική ήταν η προειδοποίηση του Trump στον πρόεδρο του Ιράν, Hassan Rouhani να μην ξαναπειλήσει τις ΗΠΑ διότι διαφορετικά θα υποστεί συνέπειες που κανείς άλλος δεν έχει βιώσει προηγουμένως.
«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», ανέφερε σε μήνυμα του στο Twitter ο Trump, ένα μήνυμα όπου όλα τα γράμματα ήταν κεφαλαία.
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο Rouhani καταδίκασε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.
«Εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι η μητέρα όλων των πολέμων» ανέφερε ο Rouhani, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.
«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία & τον θάνατο.
Πρόσεχε καλά!» ήταν το μήνυμα του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης