Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Keefe, Bruyette & Woods: Η κερδοφορία παραμένει από τα βασικά προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών

Keefe, Bruyette & Woods: Η κερδοφορία παραμένει από τα βασικά προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών
Η κερδοφορία παραμένει ένας τομέας όπου απαιτείται δράση από τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Σαφή προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κερδοφορίας τους, απευθύνει η Keefe, Bruyette & Woods.
«Το πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι η κερδοφορία.
Πολλές από τις ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ενισχύσουν την κερδοφορία τους με τα επιτόκια να παραμένουν σε τόσο χαμηλά επίπεδα» δήλωσε ο Daragh Quinn της Keefe, Bruyette & Woods.
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσουν τα επιτόκια τους στον απόηχο των ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ώστε να ενισχύσουν τον δανεισμό και κατά συνέπεια την οικονομία.
Αν και έχουν αρχίσει να αυξάνουν ελαφρώς τα επιτόκια, το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ σταδιακή, σημαίνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επιτόκια για αρκετό χρονικό διάστημα.
Κατά συνέπεια, οι τράπεζες δεν μπορούν αυξήσουν τις χρεώσεις τους για τα δάνεια, κάτι που περιορίζει την κερδοφορία τους.
Επιπλέον, υπάρχουν νέες πολιτικές και οικονομικές ανησυχίες που θα μπορούσαν να ζημιώσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Εάν γυρίσεις πίσω στις αρχές του έτους, οι προσδοκίες για τα επιτόκια το 2019 και το 2020 είναι σημαντικά καλύτερες» δήλωσε στο CNBC, ο Quinn.
«Το outlook ίσως όσον αφορά το εμπόριο και την ευρωπαϊκή οικονομία είναι λίγο ισχυρότερο, ίσως υπήρχε λιγότερη πολιτική αβεβαιότητα σχετικά με την Ιταλία…
Κοιτάζονται προς το 2019, η ΕΚΤ η ίδια έχει περιορίσει τις προσδοκίες για τα επιτόκια» δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης