Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στη Wall Street, με εμπορικές και γεωπολιτικές ανησυχίες στο επίκεντρο

tags :
Οριακή πτώση στη Wall Street, με εμπορικές και γεωπολιτικές ανησυχίες στο επίκεντρο
Με οριακές απώλειες άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο παραμένουν στο προσκήνιο
Με οριακές απώλειες άνοιξαν σήμερα (23/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ αρνητικά το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν και οι γεωπολιτικές ανησυχίες.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 25.041 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.800 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα, στις 7.811 μονάδες.


Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 το σαββατοκύριακο απηύθυνε έκκληση για περισσότερο διάλογο, προκειμένου να αποφευχθεί μια αρνητική επίδραση των γεωπολιτικών και εμπορικών εντάσεων στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Η συνάντηση των G20 πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές του Trump για την επιβολή περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 505 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στα τριμηνιαία αποτελέσματα.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να θα ανακοινώσουν αποτελέσματα ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Facebook και η Amazon, με τη μητρική της Google, Alphabet, να αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της σήμερα, μετά το κλείσιμο της Wall.
Σημειώνεται ότι οι τεχνολογικές μετοχές καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, σημειώνοντας άνοδο άνω του 15% από την αρχή του 2018.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Hasbro σημειώνει κέρδη άνω του 10%, καθώς η εταιρεία ανέφερε σήμερα κέρδη καλύτερα των προβλέψεων.
Από την άλλη, η μετοχή της Halliburton σημειώνει απώλειες άνω του 7%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει αποτελέσματα περισσότερες από το 17% των εταιρειών του S&P 500, με το 82% αυτών να έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Οι αναλυτές της Wall Street έχουν υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων, αναμένοντας μια αύξηση άνω του 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης