Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα Χανίων - Κάηκαν σπίτια στις Βρύσες

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα Χανίων - Κάηκαν σπίτια στις Βρύσες
Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα (περί τις 21:00) η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα (23/7/2018) το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στον Αποκόρωνα Χανίων, και η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει κάψει σπίτια στο χωριό Βρύσες.
Η φωτιά που αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από τα όρια του χωριού Βρύσσες και στις περιοχές Νίπος, Μετόχι και Καλαμίτσι, εξελίχθηκε σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου, καίγοντας δασική και αγροτική έκταση - ενώ ζημιές υπέστησαν τα δίκτυα υποδομής του δήμου και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν περίπου 15 στύλοι με αποτέλεσμα να εχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.


Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, ωστόσο το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, η φωτιά εξελίσσεται σε ένα μέτωπο περίπου 10 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης, όπου και υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας λόγο των πυκνών καπνών και της μειωμένης ορατότητας.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ από τις 8 το βράδυ έχει αποκατασταθεί σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου που είχε διακοπεί από τις 3 μετά το μεσημέρι.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση, εξαιτίας της φύσης του εδάφους και της βλάστησης


Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές, ενώ τη μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε και μέρος υπό ανέγερση κατοικίας ενώ σοβαρές βλάβες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς κάηκαν στύλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της περιοχής.


Για την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίσθηκαν σε νοσηλευτικές μονάδες τουλάχιστον 5 πολίτες που αντιμετώπιζαν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο χωριό Κακόπετρος του δήμου Πλατανιά.

Συνεχής ενημέρωση...

Πρώτη ενημέρωση 17:03:30 Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης