Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα ουράνια ο Trump - «Είμαι πολύ χαρούμενος, η Βόρεια Κορέα δεν έχει εκτοξεύσει τίποτα!»

tags :
Στα ουράνια ο Trump - «Είμαι πολύ χαρούμενος, η Βόρεια Κορέα δεν έχει εκτοξεύσει τίποτα!»
«Χαρούμενος» ο Trump για τη Βόρεια Κορέα 
Τη χαρά του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα εξέφρασε σήμερα (23 Ιουλίου 2018) ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, σε μία περίοδο που οι αναλυτές επισημαίνουν την απουσία απτής προόδου μετά τη Σύνοδο με τον Kim Jong-un, στη Σιγκαπούρη.
«Εδώ και εννέα μήνες, η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποίησε καμία εκτόξευση, ούτε κάποια πυρηνική δοκιμή» ανέφερε στο tweet του.
«Η Ιαπωνία είναι χαρούμενη, όλη η Ασία είναι χαρούμενη.
Όμως τα Fake news λένε, χωρίς καν να με ρωτήσουν (πάντα ανώνυμες πηγές), ότι εγώ έχω εξοργιστεί διότι όλο αυτό δεν προχωράει αρκετά γρήγορα.
Ψέματα, είμαι πολύ χαρούμενος!».



Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα του CNN, ο Donald Trump εμφανιζόταν ενοχλημένος από την έλλειψη προόδου όσον αφορά την αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.
Την ίδια ώρα,η Πιονγιάνγκ επιθυμεί μια «αποφασιστική κίνηση» από την πλευρά της Ουάσινγκτον, με την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας, Στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον είναι απρόθυμη να προχωρήσει στην υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, η οποία θα αντικαταστήσει τη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου της Κορέας, η Πιονγιάνγκ πιθανώς να μην προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση, όπως ανέφερε η πηγή που μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Όπως διευκρινίζει το CNN, η κύρωση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Βόρεια Κορέα, θα απαιτήσει την έκριση των δύο τρίτων της αμερικανικής Γερουσίας.
Η Βόρεια Κορέα κλιμακώνει τις πιέσεις στην κυβέρνηση του Donald Trump, ώστε να ξεκινήσει η άρση των κυρώσεων, όπως αναφέρει ο αξιωματούχος, καθώς το καθεστώς του Kim Yong Un θεωρεί ότι έχει πραγματοποιήσει πολλά βήματα στην κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης