Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Τρίωρη συνάντηση Αναστασιάδη με την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Jane Holl Lute

Κύπρος: Τρίωρη συνάντηση Αναστασιάδη με την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Jane Holl Lute
Κύπρος: Τρίωρη συνάντηση Αναστασιάδη με την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Jane Holl Lute
Τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση της Jane Holl Lute, απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ, A. Guterres, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Στην συνάντηση, στην οποία ήταν παρών ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, η κ. Lute προσήλθε μόνο με ένα συνεργάτη της.
Μετά την συνάντηση δεν έκανε δηλώσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Lute είχε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, στο οποίο υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται της ουσίας των διαπραγματεύσεων, ενώ στόχος της είναι να δει κατά πόσο υπάρχει και η επιθυμία αλλά και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις.
Το απόγευμα η κ. Λουτ θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, M. Akinci.
Αύριο (25/7) θα αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη και αργότερα θα επισκεφθεί Άγκυρα, Αθήνα, Λονδίνο και Βρυξέλλες.
Με την ολοκλήρωση των επαφών θα συντάξει έκθεσή της προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Χθες η Άγκυρα, μια μέρα πριν από τις συναντήσεις Lute στην Λευκωσία, εξέδωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», παράνομη ΝΟΤΑΜ 0760/18 για ναυτικές ασκήσεις σε θαλάσσια έκταση 6.000 ν. μιλίων (19.000 τ. χλμ.) δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου, για αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ασκήσεις του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα γίνουν σε θαλάσσια έκταση, που βρίσκεται εξ ολοκλήρου «εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας», και που φτάνει μέχρι και 20 ν. μίλια από τον Ακάμα, ενώ καλύπτει μεγάλη έκταση των τεμαχίων 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρακολουθεί την κατάσταση.
Απόψε ο M. Akinci θα συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, M. Cavusoglou, ο οποίος έρχεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Ο κ. Cavusoglou θα έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης