Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε πύρινο κλοιό η Αττική - Καίγονται σπίτια - Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε πύρινο κλοιό η Αττική - Καίγονται σπίτια - Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Δραματική είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής
(upd) Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αττική, με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης να είναι δραματική, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (23/7/2018) το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, με την Περιφέρεια Αττικής να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.
Οι πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά, η οποία λίγο πριν τις 19:00 πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου καίει σπίτια.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς, 100 σπίτια και 200 οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά σε Νέο Βουτζά, Άγιο Ανδρέα και Μάτι.
Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι, ενώ εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να υπάρχει και νεκρός. 
Κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους, εκκενώνονται τα ΚΑΑΥ του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.
Πριν από λίγο μάλιστα απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους και παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.
Σημειώνεται ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.
Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Ο κ. Μπουρνούς μίλησε για εικόνα «καθολικής καταστροφής», καθώς η φωτιά «έχει κατακάψει ολόκληρο τον οικισμό του Ματιού από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι κάτω τη θάλασσα».
Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα και ανέφερε πως κάποιοι άνθρωποι, λίγοι ευτυχώς, έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτια.
Στο Μάτι, όπως είπε, «είδα με τα μάτια μου πάνω από 200 οχήματα που καίγονται, πάνω από 100 σπίτια που καίγονται, χωρίς να έχω γυρίσει ολόκληρο τον οικισμό», ενώ ανέφερε ότι μεγάλη είναι η καταστροφή και στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.
«Είχαμε κι άλλες φωτιές σε αντίθετες κατευθύνσεις που μαρτυρούν ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμούς», τόνισε, και στάθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι.


Πυρκαγιά και στον Κάλαμο Αττικής 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, εν τω μεταξύ, και στον Κάλαμο Αττικής, με πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στην περιοχή. 
Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση Πανόραμα, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση.
Στο σημείο επιχειρούν τώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν την Περιφέρεια.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Σημειώνεται ότι η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας, ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.
Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Συνεχής ενημέρωση... 
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης