Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Μην ανησυχείτε για τα spreads στα ομόλογα ΗΠΑ, δεν έπεται διόρθωση

tags :
Credit Suisse: Μην ανησυχείτε για τα spreads στα ομόλογα ΗΠΑ, δεν έπεται διόρθωση
Η Credit Suisse καθησυχάζει σχετικά με τις προβλέψεις για διόρθωση στη Wall Street 
Η αντίστροφη πορεία στις αποδόσεις του 2ετούς και 10ετούς κρατικού ομολόγου Ηνωμένων Πολιτειών, προπομπός ύφεσης για ουκ ολίγους οικονομολόγους, δεν αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι έπεται ύφεση για την αμερικανική οικονομία, καθησυχάζει ο Jonathan Golub, αναλυτής της Credit Suisse.
Σε σημείωμά του προς τους πελάτες της ελβετικής τράπεζας, ο Jonathan υποστηρίζει, μάλιστα, ότι σε προηγούμενες περιόδους που έλαβε χώρα το φαινόμενο τα τελευταία 50 χρόνια, οι μετοχές στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν 15% με 16% -σε διάστημα έως 18 μηνών!
Την περασμένη εβδομάδα, το spread μεταξύ 10ετούες και 2ετούς ομολόγου ΗΠΑ υποχώρησε στις μόλις 24,5 μονάδες βάσης, η χαμηλότερη επίδοση που έχει παρατηρηθεί από τον Αύγουστο του 2007, λίγο πριν αρχίσει η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.
Ο κ. Golub εκτιμά ότι η αντίστροφη πορεία των αποδόσεων αντανακλά την «αποκλίνουσας παγκόσμιας οικονομίας» και τις μακροχρόνιες αποδόσεις των Treasury που συνδέονται με το γερμανικό και άλλα κρατικά ομόλογα.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι επενδυτές θα έπρεπε να είναι πιο αβέβαιο σε μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα -αύξηση αποδόσεων και υποχώρηση των τιμών ομολόγων.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ότι η αβεβαιότητα έχει καθιερωθεί σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
Οι αποδόσεις των ομολόγων, στις 20:20:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης