Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Goldman Sachs προειδοποιεί για τη ρευστότητα των εισηγμένων της Wall Street

tags :
Η Goldman Sachs προειδοποιεί για τη ρευστότητα των εισηγμένων της Wall Street
«Καμπανάκι» της Goldman Sachs για τη ρευστότητα στη Wall Street
Προειδοποίηση στο επενδυτικό κοινό για το πραγματικό επίπεδο ρευστότητας των εισηγμένων της Wall Street, απέστειλε προς το επενδυτικό κοινό η Goldman Sachs, μέσω του αναλυτή της για την αγορά παραγώγων, Rocky Fishman.
Αρχικά, στο σχετικό σημείωμα προς τους πελάτες της αμερικανικής τράπεζας, υπογραμμίζεται ότι η πραγματική μεταβλητότητα είναι δύσκολο να καταμετρηθεί.
«Η ρευστότητα παρακολουθείται αλλά δεν μετριέται, ειδικά σε περιόδους αυξημένου στρες στις αγορές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος, ο οποίος χρησιμοποιεί στη συνέχεια έναν πολύπλοκο μηχανισμό παρακολούθησης της ρευστότητας («bid/ask depth», έπειτα από μεταξύ άλλων μελέτη και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των options).




Όπως προκύπτει, το προαναφερθέν «βάθος» των αγορών έχει φθάσει σε επίπεδα αρχών Φεβρουαρίου 2018 και νωρίτερα, όταν, υπενθυμίζεται, οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές κατέρρευσαν (5η Φεβρουαρίου 2018), για να ανακάμψουν στη συνέχεια σταδιακά.




«Μεταβλητότητα και η ρευστότητα διασυνδέονται, τόσο λογικά όσο και εμπειρικά.
Η χαμηλή ρευστότητα σημαίνει υψηλή ευπάθεια σε σοκ.
Η ρευστότητα έχει τη δική της δυναμική προσφοράς και ζήτησης.
Όταν η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, το κόστος της ρευστότητας (επιπτώσεις μιας συγκεκριμένης συναλλαγής στην αγορά) θα αυξηθεί.
Οι μεμονωμένες συναλλαγές που κινούν αγορές περισσότερο από ό,τι θα είχαν κάποτε, ή περισσότερο από τις εγγυήσεις των βασικών στοιχείων, σημαίνουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα.
Η σχέση του λόγου bid/ask depth με την μεταβλητότητα, είναι αρνητική», υπογραμμίζεται.




Να σημειωθεί ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία της Moody's Investors Service για τον Απρίλιο 2018, η ρευστότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων βελτιώθηκε, όπως απορρέει από τον δείκτη -Liquidity-Stress Indicator, LSI.
Επισημαίνεται ότι ο εκφραζόμενος σε ποσοστό LSI υποχωρεί όταν η ρευστότητα των -αξιολογούμενων- εταιρειών βελτιώνεται, και εναλλάξ.
Για τον περασμένο Απρίλιο, ο δείκτης διαμορφώθηκε σε 2,6%, έναντι 2,8% ένα μήνα νωρίτερα.
Το ιστορικό χαμηλό του δείκτη, ήτοι 2,5%, έχει επιτευχθεί και ισοφαριστεί κατά το περασμένο έτος.
Η Moody's «βλέπει» πτώση του δείκτη στο μόλις 1,7%, τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης