Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Ο δανειστής που συναίνεσε ήταν θυγατρική…

tags :
Folli Follie: Ο δανειστής που συναίνεσε ήταν θυγατρική…
Folli Follie: Ο δανειστής που συναίνεσε ήταν θυγατρική…
Την έκπληξή τους δήλωσαν τραπεζικά στελέχη για την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα και ειδικά το άρθρο 106α της Folli Follie.
Μάλιστα ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση και καμία συναίνεση για την υποβολή του αιτήματος που πιθανολογείται ότι αποτελεί εσωτερικό αίτημα της εταιρίας καθώς δανειστής της Folli είναι θυγατρική που εξέδωσε το ομολογιακό που έχει διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές με τους οποίους υπάρχουν επαφές της Rothschild για παροχή ανοχής στη αναδιάρθρωση.
Τραπεζικές πηγές μιλώντας στο bankingnews ανέφεραν ότι αν δεν υπάρχει έτοιμο πλάνο αναδιάρθρωσης το χρονικό περιθώριο είναι ασφυκτικό και αν δεν επέλθει συμφωνία η εταιρία θα καταρρεύσει.
Από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι οι πιστωτές είναι απολύτως εξασφαλισμένοι σε αυτή την περίπτωση καθώς η αξία της συμμετοχής στη Dufry, τα ταμειακά διαθέσιμα του ευρωπαϊκού τομέα αλλά και η συμμετοχή στα Attica εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις τους.
Σε περίπτωση κατάρρευσης δεν θα εξασφαλιστούν όμως οι … απαιτήσεις των επενδυτών γεγονός που σημαίνει σκληρές νομικές ενέργειες κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης