Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατεδαφίζει εγκαταστάσεις σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών και εκτόξευσης δορυφόρων η Βόρεια Κορέα

Κατεδαφίζει εγκαταστάσεις σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών και εκτόξευσης δορυφόρων η Βόρεια Κορέα
Ένα ακόμα βήμα από τη Β. Κορέα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Kim προς τον Trump
Δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τη Β. Κορέα να κατεδαφίζει εγκαταστάσεις-κλειδιά σε ένα πεδίο δοκιμών πυραύλων κι εκτόξευσης δορυφόρων δόθηκαν στη δημοσιότητα επιβεβαιώνοντας πως ο βορειοκορεάτης Kim Jong Un υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στον Trump στην ιστορική συνάντηση της 12ης Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.
Κατά την οργάνωση 38 North, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των εξελίξεων στη Βόρεια Κορέα, δορυφορικές φωτογραφίες του πεδίου δοκιμών Sohae, που τραβήχτηκαν την 20ή και την 22α Ιουλίου από την εταιρεία Digital Globe, εικονίζουν δομές και κτίρια στο πεδίο αυτό που έχουν αρχίσει να διαλύονται.
Στο Sohae αναπτύσσονταν επίσης μηχανές για βαλλιστικούς πυραύλους και οι εγκαταστάσεις εκεί θεωρούνταν εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα με τη 38 North, «καθώς οι εγκαταστάσεις αυτές πιστεύεται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το πρόγραμμα ICBM της Βόρειας Κορέας, οι προσπάθειες αυτές αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» από μέρους της Πιονγκγιάνγκ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει μετά τη συνάντηση κορυφής με τον Kim Jong Un ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας του υποσχέθηκε στη Σιγκαπούρη πως ένα σημαντικό πεδίο δοκιμών μηχανών πυραύλων θα καταστρεφόταν πολύ σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης