Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα στις ευρωαγορές, με «οδηγό» τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες, στο +1,6% ο DAX - Κέρδη στα futures της Wall

Άλμα στις ευρωαγορές, με «οδηγό» τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες, στο +1,6% ο DAX - Κέρδη στα futures της Wall
Πρόκειται για την πρώτη ημέρα ανόδου μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις
(upd) Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα (24/7/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις μετοχές των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών να πρωταγωνιστούν.
Πρόκειται για την πρώτη ημέρα ανόδου μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.
Περί τις 15:30, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 1,6% στις 12.754 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,9% στις 7.728 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται κατά 1% υψηλότερα στις 5.434 μονάδες.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει κέρδη 1% στις 21.818 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 9.800.
Ο τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,7%, με τη UBS να ενισχύεται κατά 3%, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της.
Τα καθαρά κέρδη της UBS αυξήθηκαν κατά 9,4% στο β’ τρίμηνο του 2018, με «οδηγό» τη μονάδα διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής.
Ειδικότερα, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 9,4% στα 1,28 δισ. ελβετικά φράγκα ή 1,29 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 1,02 δισ. ελβετικά φράγκα.
Σημαντική άνοδο 2,7% καταγράφουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς η αγορά δείχνει να παίρνει μια «ανάσα» από τους φόβους για το παγκόσμιο εμπόριο.
Η μετοχή της Peugeot σημειώνει άλμα 11%, ανερχόμενη στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, καθώς η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη, καλύτερα των προσδοκιών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, επιβράδυνση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψε τον Ιούλιο του 2018 η δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης, καθώς οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και η πιο αδύναμη επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας περιόρισαν περαιτέρω την αισιοδοξία, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας IHS Markit που δημοσιεύονται σήμερα (24/7/2018).
Τα στοιχεία δείχνουν, ωστόσο, ότι η ανάπτυξη παρέμεινε εύρωστη και, καθώς συνοδεύθηκε από αύξηση των τιμών, είναι απίθανο να ανησυχήσει πολύ τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), οι οποίοι σχεδιάζουν να άρουν την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI), που θεωρείται καλή ένδειξη της κατάστασης της οικονομίας, υποχώρησε τον Ιούλιο στις 54,3 μονάδες από 54,9 τον Ιούνιο και έναντι των 54,8 μονάδων που περίμεναν οι αναλυτές.
Σημειώνεται ότι κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη της δραστηριότητας.
Ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας αναπτύχθηκε ταχύτερα του αναμενόμενου τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, αλλά η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στη Γαλλία επιβραδύνθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις.
Ο δείκτης PMI για τον τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης μειώθηκε στις 54,4 από 55,2 μονάδες και έναντι πρόβλεψης για 55,0 μονάδες.
Καλύτερη από την αναμενόμενη ήταν η επίδοση του μεταποιητικού κλάδου, με τον δείκτη PMI να ανέρχεται στις 55,1 από 54,9 μονάδες και έναντι πρόβλεψης για 54,6 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, με άνοδο αναμένεται να ανοίξουν και οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, σημειώνει άνοδο 4,5% προσυνεδριακά, ωθώντας υψηλότερα το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, μετά τα ισχυρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες.
Περί τις 15:30, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 0,5% στις 25.157 μονάδες, του S&P 500 σημειώνουν κέρδη 0,4% στις 2.822 μονάδες, ενώ του Nasdaq κινούνται κατά 0,3% υψηλότερα στις 7.456 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης