Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Ο στρατός προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα αντιδράσουν με δύναμη στις απειλές

tags :
Ιράν: Ο στρατός προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα αντιδράσουν με δύναμη στις απειλές
Ιράν: Ο στρατός προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα αντιδράσουν με δύναμη στις απειλές
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τεχεράνη θα ανταπαντήσει με "δύναμη" αν εξακολουθήσουν οι αμερικανικές απειλές κατά των συμφερόντων του Ιράν.
"Θα λάβουν μια απάντηση ισχυρή και στέρεη στους τόπους όπου βρίσκονται και εναντίον των συμφερόντων τους στην περιοχή και στον κόσμο", προειδοποίησε ο στρατηγός M. Bagery σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.
"Οι μάταιες και ανώφελες ιδέες του Αμερικανού προέδρου δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ", είπε.
Οι τόνοι ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον ανέβηκαν έπειτα από την προειδοποίηση που απηύθυνε την Κυριακή ο πρόεδρος Hasan Ruhani στον Αμερικανό ομόλογό του D. Trump "να μην τραβάει τα μουστάκια του τίγρη" και λέγοντας πως μια σύγκρουση με τον Ιράν θα ήταν "η μητέρα όλων των μαχών".
Ο Trump απάντησε με ένα tweet γραμμένο με κεφαλαία: "ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ".
Ο στρατηγός Bagery είπε πως το Ιράν "δεν προκάλεσε ποτέ τον πόλεμο" και πως "επιδιώκει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή".
Όμως, πρόσθεσε: "Όλες οι συνωμοσίες που έχουν στόχο τον ιρανικό λαό θα πνιγούν εν τη γενέσει τους και οι εχθροί θα λάβουν ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης