Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Grivalia Properties: Απόκτηση του υπολοίπου 50% των μετοχών της «Piraeus Port Plaza 1»

tags :
Grivalia Properties: Απόκτηση του υπολοίπου 50% των μετοχών της «Piraeus Port Plaza 1»
Απόκτηση του υπολοίπου 50% των μετοχών της «Piraeus Port Plaza 1» από τη Grivalia Properties
Την απόκτηση του υπολοίπου 50% των μετοχών της «Piraeus Port Plaza 1» γνωστοποίησε σήμερα (24 Ιουλίου 2018) η Grivalia Properties.
Πλέον η Grivalia ελέγχει το 100% της PPP1, καθώς ήδη τον Οκτώβριο του 2016 είχε αποκτήσει άμεσα το 50% των μετοχών αυτής.
Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η πρώτη επένδυση της Grivalia με την μορφή της κοινής εταιρείας (joint venture) και σε εκτέλεση της σχετικής συμφωνίας, η Grivalia κατέχει πλέον το 100% της PPP1, κατόπιν ολοκλήρωσης της κατασκευής και εκμίσθωσης του ακινήτου που η PPP1 έχει στην ιδιοκτησία της, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Το ακίνητο καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στον Πειραιά και βρίσκεται πλησίον του Λιμένα Πειραιά.
Πρόκειται για τμήμα των πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» το οποίο μετασκευάστηκε και αναβαθμίστηκε από αποθηκευτικό χώρο σε σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας.
Η ανακατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και το κτίριο πλέον διαθέτει εκμισθώσιμη επιφάνεια που αποτελείται από περίπου 9.700 τ.μ. ανωδομής και περίπου 4.470 τ.μ. υπόγειων βοηθητικών και αποθηκευτικών χώρων.
Το κτίριο είναι ήδη πλήρως εκμισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.
Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του ακινήτου και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού το τίμημα που καταβλήθηκε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 3,87 εκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης