Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, καθώς σταθεροποιείται το δολάριο - Στα 1.225,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό, καθώς σταθεροποιείται το δολάριο - Στα 1.225,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, καθώς το δολάριο καταγράφει σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ η Wall Street σημειώνει ήπια άνοδο
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (24/7/2018) ο χρυσός, καθώς το δολάριο καταγράφει σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ η Wall Street σημειώνει ήπια άνοδο.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στους φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα, εν όψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχουν αύριο (25/7) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με το εμπόριο και τις απειλές του αμερικανού προέδρου για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Νωρίτερα σήμερα, ο Trump επανέλαβε την πρόθεσή του να επιβάλει δασμούς σε χώρες που δεν διαπραγματεύονται μια «δίκαιη συμφωνία» με τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 10% σε σχέση με το αποκορύφωμά του στα μέσα Απριλίου 2018, στα 1.365,23 δολ., κυρίως λόγω πιέσεων από το ισχυρότερο δολάριο και την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, ενώ την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε σε χαμηλά ενός έτους.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με οριακές απώλειες 10 σεντς ή κάτω του 0,1% στα 1.225,50 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,1678 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημείωνε πτώση 01,% σε σχέση με το γιεν, στα 111,2.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης