Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eπίθεση Haley σε αραβικά και ισλαμικά κράτη για τη βοήθεια προς τους Παλαιστινίους

Eπίθεση Haley σε αραβικά και ισλαμικά κράτη για τη βοήθεια προς τους Παλαιστινίους
Eπίθεση Haley σε αραβικά και ισλαμικά κράτη για τη βοήθεια προς τους Παλαιστινίους
Η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στα Ηνωμένα Nikki Haley κατέκρινε τα αραβικά και ισλαμικά κράτη ότι μιλάνε πολύ για στήριξη στους Παλαιστινίους, αλλά δεν δίνουν περισσότερα χρήματα για βοήθεια, ονοματίζοντας χώρες όπως την Αίγυπτο, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Nikki Haley παρουσίασε μια λίστα με πόσα χρήματα αυτές οι χώρες, ανάμεσά τους η Αλγερία, η Τυνησία, το Πακιστάν, το Ομάν και η Τουρκία έδωσαν ή δεν έδωσαν στο Γραφείο Αρωγής και Έργων των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).
Η Ουάσινγκτον, που επί σειρά ετών κατατασσόταν στην πρώτη θέση μεταξύ των υποστηρικτών της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, θα χορηγήσει φέτος μόλις 60 εκατομμύρια δολάρια από τα υπεσχημένα 365 εκατομμύρια δολάρια.
«Καμία ομάδα χωρών δεν είναι πιο γενναιόδωρη με λόγια, όσο οι Άραβες γείτονες των Παλαιστινίων και άλλα κράτη μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας», δήλωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχους σε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την Μέση Ανατολή.
«Αλλά όλα τα λόγια που ειπώθηκαν εδώ σήμερα στην Νέα Υόρκη δεν παρέχουν τροφή, ρουχισμό, ούτε εκπαίδευση σε κανένα Παλαιστίνιο παιδί. Το μόνο που κάνουν είναι να εξαγριώνουν τη διεθνή κοινότητα», επισήμανε.
Παράλληλα η Nikki Haley κατηγόρησε την Κίνα και τη Ρωσία «λένε μεγάλα λόγια για τον παλαιστινιακό σκοπό», εντούτοις χορήγησαν μόλις 350.000 δολάρια και 2 εκατομμύρια δολάρια αντιστοίχως στην UNRWA το 2017.
«Ήρθε η ώρα για τα περιφερειακά κράτη, ιδιαιτέρως, να εντείνουν τις προσπάθειες τους και να βοηθήσουν στα αλήθεια τον παλαιστινιακό λαό, αντί απλά να δίνουν ομιλίες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά», τόνισε η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια.
Ο Trump αποφάσισε να παγώσει τη χορήγηση της βοήθειας αμφισβητώντας την αξία της για τις ΗΠΑ και διαμηνύοντας ότι η Ουάσινγκτον θα την επαναφέρει στο υπεσχημένο επίπεδο μόνο εάν οι Παλαιστίνιοι ξαναρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.
Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αξιώνει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο UNRWA, η φύση των οποίων δεν έχει διασαφηνιστεί μέχρι στιγμής.
Παρά τις δεσμεύσεις για τη χορήγηση πρόσθετης χρηματοδότησης για να αντισταθμιστεί η δραστική μείωση της αμερικανικής συνεισφοράς, η UNRWA συνεχίζει να είναι αντιμέτωπο με έλλειμμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων και πλέον ως το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης