Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπουρνούς: Δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης – Αλλά και αν δινόταν, θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί αυτή η τραγωδία

tags :
Μπουρνούς: Δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης – Αλλά και αν δινόταν, θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί αυτή η τραγωδία
Περίπου 1.500 με 2.000 τα καμένα σπίτια, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων
Την θέση ότι δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού στο Μάτι την ώρα που η φονική πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη και απειλούσε σπίτια διατύπωσε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μπουρνούς υποστήριξε πως αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τον κίνδυνο, ωστόσο δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εντολή για εκκένωση περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε πως ήταν πολύ δύσκολο να αποτραπεί αυτή η τραγωδία, ακόμη και αν δινόταν η εντολή εκκένωσης, καθώς, όπως είπε, η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη.
Επιπλέον, ο κ.Μπουρνούς τόνισε ότι ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, αναφέροντας πως είναι περίπου 1.500-2.000 και ότι σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες σε αυτά για τον εντοπισμό αγνοουμένων.
Ο δήμαρχος Ραφήνας είπε επίσης ότι συνεχίζεται η επιχείρηση για τον καθαρισμό των δρόμων από τα καμένα αυτοκίνητα που παράτησαν οι οδηγοί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πεζοί, ενώ καταβάλλονται και προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει τρόφιμα και ρούχα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης