Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ λόγω των κινδύνων για εμπορικό πόλεμο

Deutsche Bank: Στάση αναμονής από την ΕΚΤ λόγω των κινδύνων για εμπορικό πόλεμο
Αύριο (26/7/2018) συνεδριάζει η ΕΚΤ
Ιδιαίτερα ισορροπημένο τόνο αναμένεται να παρουσιάσει η ΕΚΤ στην επικείμενη συνεδρίαση της (26/7/2018), λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εκτιμήσεις της ΕΚΤ σχετικά με αυτούς τους κινδύνους, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον μεγάλο κίνδυνο της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.
«Αναμένουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα τηρήσει ένα ισορροπημένο τόνο, δηλ. ούτε πολύ hawkish ούτε πολύ dovish» επισημαίνει ο Mark Wall επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.
«Η ΕΚΤ δεσμεύθηκε πρόσφατα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για το επόμενο έτος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους για το εμπόριο με τη μεταβλητότητα και να αποφύγει την αδικαιολόγητη σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών» αναφέρει ο ίδιος σε σχετική ανάλυση.
Πρόσφατα, εξάλλου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, είχε δηλώσει «ενώ οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με παγκόσμιους παράγοντες, μεταξύ των οποίων η απειλή ενός αυξημένου προστατευτισμού, είναι πιο εμφανείς, οι κίνδυνοι που περιβάλλουν το outlook της για την ανάπτυξη της ευρωζώνης παραμένουν ισορροπημένοι».
Σύμφωνα με τον ίδιο «οι καθοδικοί κίνδυνοι για το outlook που σχετίζονται κυρίως με την απειλή αυξημένου προστατευτισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης