Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: «Βουτιά» 17% στα έσοδα από συναλλαγές στο β’ 3μηνο 2018, το χειρότερο από την κρίση

tags :
Deutsche Bank: «Βουτιά» 17% στα έσοδα από συναλλαγές στο β’ 3μηνο 2018, το χειρότερο από την κρίση
Συγκριτικά, οι πέντε μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες σημείωσαν αύξηση των συνολικών τους εσόδων από συναλλαγές χρέους κατά 6,7% κατά το ίδιο τρίμηνο
Στις 16 Ιουλίου 2018 η Deutsche Bank ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, ωστόσο είχε κρατήσει τα όχι και τόσο καλά νέα για τα επίσημα αποτελέσματα, τα οποία δημοσίευσε σήμερα (25/7/2018).
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανέφερε ότι τα έσοδά της από FICC, ή από συναλλαγές σε προϊόντα σταθερού εισοδήματος, εμπορεύματα και συνάλλαγμα, που παραδοσιακά αποτελούν τον πιο κερδοφόρο κλάδο μιας τράπεζας, «βούλιαξαν» κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, στα 1,37 δισ. δολ. από 1,65 δισ. δολ.
Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη πτώση, αλλά και το χαμηλότερο επίπεδο για δεύτερο τρίμηνο από την οικονομική κρίση.


Συγκριτικά, οι πέντε μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες σημείωσαν αύξηση των συνολικών τους εσόδων από συναλλαγές χρέους κατά 6,7% κατά το ίδιο τρίμηνο.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο αναλυτής της JPM Kian Abouhossein δήλωσε ότι «η αναδιάρθρωση βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά η τράπεζα δεν εξέρχεται ακόμη από το δάσος όσον αφορά στα έσοδα».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, που αντιμετωπίζει η DB δεν είναι η συρρίκνωση των εσόδων της, αλλά το ηθικό των εργαζομένων της.
Η γερμανική τράπεζα προχωρά στην περικοπή τουλάχιστον 7.000 θέσεων εργασίας, ενώ περιορίζει τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες.


«Είναι παρήγορο το γεγονός ότι η Deutsche Bank βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά πιστεύουμε ότι η βελτίωση των αποδόσεων της από τα χαμηλά επίπεδα θα χρειαστεί χρόνο», δήλωσε ο Anke Reingen, αναλυτής της RBC Capital Markets.
Για τον Anke μπορεί να είναι παρήγορο, αλλά για τους επενδυτές που έχουν «κολλήσει» με την εταιρεία την τελευταία δεκαετία, υπάρχουν λίγα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «καλά νέα» σε αυτό το σημείο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης