Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με εταιρικά και συνάντηση Trump - Juncker στο επίκεντρο

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με εταιρικά και συνάντηση Trump - Juncker στο επίκεντρο
Με μεικτά πρόσημα άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην κρίσιμη συνάντηση Trump - Juncker
Με μεικτά πρόσημα άνοιξαν σήμερα (25/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην κρίσιμη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - ΕΕ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 25.189 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.819 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.849 μονάδες.


Η μετοχή της Boeing υποχωρεί κατά 2,3%. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ωστόσο το guidance που εξέδωσε ήταν πιο αδύναμο από ό,τι προβλεπόταν.
Η μετοχή της General Motors καταγράφει βαριές απώλειες άνω του 6,5%, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία περιέκοψε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, επικαλούμενη τη σημαντική αύξηση στο κόστος των εμπορευμάτων και τους συναλλαγματικούς «πονοκεφάλους».
Η εταιρεία ανέφερε, ωστόσο, τριμηνιαία κέρδη και έσοδα ποτ προέβλεψαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Οι Facebook και Qualcomm είναι μεταξύ των εταιρειών ποτ αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall.
Η Wall Street έχει υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων, με αναλυτές που ερωτήθηκαν από τη FactSet να αναμένουν μια αύξηση 20% στα κέρδη β’ τριμήνου.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» όλων είναι στη συνάντηση Trump - Juncker στην Ουάσιγκτον, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις.
Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης είναι απρόβλεπτο, σύμφωνα με αναλυτές, ενώ η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τεταμένο κλίμα, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.
Μάλιστα χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στους Ευρωπαίους.
«Αν και φαίνονται “ευγενικοί”, οι Ευρωπαίοι είναι «σκληροί», σχολίασε ο αμερικανός πρόεδρος, υπεραμυνόμενος της επιβολής τελωνειακών δασμών στους βασικούς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.
«Αυτό που μας έκανε η ΕΕ είναι απίστευτο», τόνισε επίσης ο Trump, ενώ επεσήμανε πως «οι δασμοί είναι η καλύτερη λύση».
Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο πρόεδρος Juncker μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον χωρίς συγκεκριμένη πρόταση στις «αποσκευές» του.
Εν τω μεταξύ, ελάχιστες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση, η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» ότι η ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα άλλο κύμα δασμών από την Ευρώπη εάν ο Trump υπογράψει νέους δασμούς για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η ίδια υπογράμμισε ότι η ΕΕ ετοιμάζει νέα αντίμετρα για αμερικανικά αγαθά αξίας 20 δισ. δολ., ενώ πρόσθεσε ότι οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε γενικά στοιχεία, όπως αγροτικά προϊόντα, όπως μηχανήματα και είδη υψηλής τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης