Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλλαγή σελίδας για την Ελλάκτωρ απαίτησαν οι μέτοχοι στη ΓΣ - Νέο ΔΣ και στρατηγικό πλάνο

Αλλαγή σελίδας για την Ελλάκτωρ απαίτησαν οι μέτοχοι στη ΓΣ - Νέο ΔΣ και στρατηγικό πλάνο
Αλλαγή σελίδας για την Ελλάκτωρ απαίτησαν οι μέτοχοι στη ΓΣ - Νέο ΔΣ και στρατηγικό πλάνο
Ιστορική αλλαγή έφερε η σημερινή (25/7) Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ.
Μετά από μια διαδικασία θρίλερ που διήρκεσε αρκετές ώρες, ο έλεγχος του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας πέρασε στην πρωτοβουλία Change4Ellaktor, των αδερφών Καλλιτσάντση και αφού προηγουμένως οι μέτοχοι έγιναν αποδέκτες των προτάσεων και των εισηγήσεων που παρουσίασαν οι δυο πλευρές, δηλαδή οι κύριοι Σάκης Καλλιτσάντσης και Λεωνίδας Μπόμπολας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στο νέο Στρατηγικό Πλάνο έδωσαν οι μέτοχοι του Ομίλου Ελλάκτωρ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να επέλθει αλλαγή για την εισηγμένη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή μακροχρόνιας αξίας προς τους επενδυτές.
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, υπερψηφίστηκαν και τα τρία αιτήματα που είχαν υποβάλει στις 13 Ιουνίου δυο εκ των βασικών μετόχων, οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης, μέσω της εταιρείας PEMANOARO LTD (που ελέγχουν άμεσα). Συγκεκριμένα υπερψηφίστηκε:
1.Με ποσοστό 52,92% επί των παρόντων το αίτημα για ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.
2.Με ποσοστό 54,55% επί των παρόντων το αίτημα για εκλογή εννέα μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. και ορισμός μεταξύ αυτών των Ανεξάρτητων Μελών.
3.Με ποσοστό 54,55% επί των παρόντων το αίτημα για εκλογή Μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας κατ’ άρθρο 44 Ν. 4449/2017.
Κατόπιν της υπερψήφισης των τριών προαναφερθέντων θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. απαρτίζεται από εννέα μέλη πενταετούς θητείας, εκ των οποίων τέσσερα είναι Ανεξάρτητα, ως ακολούθως:
1.Γεώργιος Προβόπουλος
2.Αναστάσιος Καλλιτσάντσης
3.Δημήτριος Καλλιτσάντσης
4.Ιορδάνης Αϊβάζης
5.Παναγιώτης (Τάκης) Δουμάνογλου
6.Μιχαήλ Κατούνας (Ανεξάρτητο Μέλος)
7.Αλέξιος Κομνηνός (Ανεξάρτητο Μέλος)
8.Δέσποινα-Μαγδαληνή Μαρκάκη (Ανεξάρτητο Μέλος)
9.Ελένη Παπακωνσταντίνου (Ανεξάρτητο Μέλος)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης