Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε οριακά θετικό έδαφος η Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ

tags :
Σε οριακά θετικό έδαφος η Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ
Κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, Trump και Juncker τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των εμπορικών δασμών
Οριακά κέρδη καταγράφουν την τελευταία ώρα οι δείκτες της Wall Street, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πετύχουν μια εμπορική συμφωνία.
Περί τις 22:00, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 25.256 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.833 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 7.898 μονάδες.


Κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των εμπορικών δασμών.
Ο Trump εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πετύχει μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Trump, αναμένει «κάτι πολύ θετικό για το εμπόριο» από τις συζητήσεις.
Από την πλευρά του, ο Juncker δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί και ότι πρέπει να συνεργαστούν.
«Πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας και όχι να μιλάμε χωρίς να ακούμε τον άλλον», πρόσθεσε ο Juncker.
«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη μείωση των δασμών και όχι στην αύξησή τους.
Αυτό πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Αν μπορούσαμε να μην έχουμε καθόλου δασμούς, καθόλου φραγμούς, οι ΗΠΑ θα ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένες», δήλωσε ο Trump.
Την ίδια ώρα, ώθηση στους δείκτες προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές της μητρικής εταιρείας της Google, της Alphabet (+0,9), της Facebook (+1,6%) και της Amazon (+1,1%) όλες να κινούνται υψηλότερα.
Οι Facebook και Qualcomm είναι μεταξύ των εταιρειών ποτ αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall.
Η Wall Street έχει υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων, με αναλυτές που ερωτήθηκαν από τη FactSet να αναμένουν μια αύξηση 20% στα κέρδη β’ τριμήνου.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» όλων είναι στη συνάντηση Trump - Juncker στην Ουάσιγκτον, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης