Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η δεύτερη πράξη του δράματος της τραγωδίας της Ραφήνας – Ταυτοποιήθηκαν 10 νεκροί

tags :
Η δεύτερη πράξη του δράματος της τραγωδίας της Ραφήνας – Ταυτοποιήθηκαν 10 νεκροί
Η ταυτοποίηση γίνεται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στο Γουδί
Η δεύτερη πράξη του δράματος με τους 81 νεκρούς από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Ραφήνας είναι σε εξέλιξη από χθες με την ταυτοποίηση των θυμάτων.
Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι 10 πρώτοι νεκροί, με τις σκηνές έξω από το εργαστήριο  της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, να είναι πραγματικά σπαρακτικές.
Τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και η ιατροδικαστική υπηρεσία του υπ. Δικαιοσύνης.
Εκεί πραγματοποιούνται οι λήψεις δειγμάτων DNA για τις ταυτοποιήσεις και επισημοποιείται η αιτία θανάτου.
Στην υπηρεσία του έργου των ταυτοποιήσεων συμμετέχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να προσέρχονται από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ. σήμερα Πέμπτη 26/7 και αύριο Παρασκευή 27/7 στο Εργαστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.
«Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη.
Είναι μαζική καταστροφή.
Έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε αρκετά θύματα και φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απανθρακώθηκαν ή πνίγηκαν στο νερό.
Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας.
Οι σοροί είναι γύρω στους 62.
Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει» είπε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης