Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, λόγω ισχυρών πιέσεων στο Facebook - Άλμα +1,83% για DAX μετά τη συμφωνία Trump - Juncker

Μεικτά πρόσημα στη Wall, λόγω ισχυρών πιέσεων στο Facebook - Άλμα +1,83% για DAX μετά τη συμφωνία Trump - Juncker
Trump και Juncker δεσμεύτηκαν να εργαστούν για «μηδενικούς δασμούς» στο εμπόριο 
(upd) Μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα (26/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ, με τους S&P 500 και Nasdaq να δέχονται ισχυρές πιέσεις από τη μετοχή του Facebook.
Ειδικότερα, περί τις 22:15, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 25.529 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,3% στις 2.837 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει ισχυρές απώλειες 1,1% στις 7.849 μονάδες.
Η μετοχή του Facebook καταρρέει, καταγράφοντας ισχυρή πτώση 19,5%, καθώς τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.


Η βουτιά του Facebook πιέζει χαμηλότερα και άλλες τεχνολογικές μετοχές. με την Amazon να υποχωρεί κατά 2,9%.
Τα αρνητικά αποτελέσματα του Facebook επισκιάζουν τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η μητρική της NBCUniversal, Comcast, η Qualcomm και η Advanced Micro Devices.
Η μετοχή της Comcast ενισχύεται κατά 4,1%, της Qualcomm καταγράφει κέρδη 6,7%, ενώ της Advanced Micro Devices σημειώνει άλμα 13,8%, καθώς οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν χθες κέρδη καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών.
Το Facebook αντισταθμίζει την αισιοδοξία και από τη χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ, αναφορικά με το εμπόριο.
Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δεσμεύτηκαν να εργαστούν για «μηδενικούς δασμούς» στο εμπόριο και «μηδενικές επιδοτήσεις στα βιομηχανικά προϊόντα εκτός των αυτοκινήτων».
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η επιβολή των δασμών θα καθυστερήσει όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσιγκτον, με τον αμερικανό πρόεδρο να κάνει λόγο για μία «σημαντική ημέρα» και μία «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε πως «θα επιλυθούν» οι δασμοί-αντίποινα που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, ενώ ο ίδιος, από την πλευρά του, «θα επιλύσει τους δασμούς που επιβλήθηκαν σε χάλυβα και αλουμίνιο».
O Trump ανακοίνωσε πως τα δύο μέρη προτίθενται να κινηθούν αμοιβαία προς τον σκοπό να υπάρχουν «μηδέν τελωνειακοί δασμοί» στις ανταλλαγές τους στη βιομηχανία, με εξαίρεση τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Εν τω μεταξύ, χειρότερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία των ΗΠΑ.
Στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000, στις 217.000, την εβδομάδα έως τις 21 Ιουλίου 2018.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αιτήσεις είχαν υποχωρήσει στις 208.000 - στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 215.000 την περασμένη εβδομάδα.
Από την άλλη, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν την πρώτη αύξηση σε τρεις μήνες τον Ιούνιο του 2018.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά - προϊόντα που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 3 χρόνια - αυξήθηκαν κατά 1%, κάτω των προσδοκιών για μια αύξηση 3,8%.

Ισχυρή άνοδος στη Φρανκφούρτη, μετά τη συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ 

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν, εν τω μεταξύ, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημείωσε ισχυρή άνοδο μετά τη συμφωνία Trump - Juncker, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πρωταγωνιστούν στο ταμπλό, ενώ ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές προσέφεραν και οι δηλώσεις του Mario Draghi για επιτόκια και QE.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,87% υψηλότερα, στις 390,53 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 1,83% κι έκλεισε στις 12.809,23 μονάδες, λόγω της ισχυρής ανόδου που σημείωσαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.


Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 7.663,17 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 1,00% κι έκλεισε στις 5.480,55 μονάδες.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 1,40% στις 21.862,87 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 9.780 μονάδες.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι πρώτες ύλες κατέγραψαν τις ισχυρότερες επιδόσεις, λόγω της σημαντικής τους έκθεσης στο εμπόριο.
Η μετοχή της BMW ενισχύθηκε κατά 4,4%, της Daimler κατέγραψε κέρδη 2,8%, ενώ της Volkswagen σημείωσε άνοδο σχεδόν 4%.
Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα ευνόησε και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επαναλαμβάνοντας ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα τερματιστεί τον Δεκέμβριο του 2018.
Ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, υπεραμύνθηκε της διατήρησης των νομισματικών μέτρων στήριξης της οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι «οι αβεβαιότητες σχετικά με το εμπορικό περιβάλλον παραμένουν σημαντικές».
Αναφερόμενος στα επιτόκια, δήλωσε ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται λήξη του QE τον Δεκέμβριο του 2018.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή σύγκλιση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προβλέψεις για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και το outlook του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης