Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Καταρρέει η μετοχή, μετά τα αποτελέσματα β' 3μήνου - «Βουτιά» άνω του 19%

tags :
Facebook: Καταρρέει η μετοχή, μετά τα αποτελέσματα β' 3μήνου - «Βουτιά» άνω του 19%
Η μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ασκεί πιέσεις στο σύνολο του τεχνολογικού κλάδου
(upd) Καταρρέει σήμερα (26/7/2018) η μετοχή του Facebook, όντας σε τροχιά να σημειώσει την ιστορικά χειρότερη ημερήσια της επίδοση, καθώς τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Ειδικότερα, περί τις 22:00, η μετοχή του Facebook καταγράφει βουτιά 19,6% στα 174,8 δολ., με την κεφαλαιοποίησή του να «σβήνει» περισσότερα από 100 δισ. δολ., η πρώτη εταιρεία στην ιστορία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς που «βλέπει» την κεφαλαιοποίησή της να καταγράφει τέτοιες απώλειες σε μία μόλις ημέρα.


Την ίδια ώρα, η περιουσία του διευθύνοντος σύμβουλου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg, δέχεται πλήγμα 16 δισ. δολ.
Τουλάχιστον 16 χρηματιστηριακές εταιρείες μείωσαν τις τιμές - στόχους τους για το Facebook, αφού διευθυντικά στελέχη της εταιρείας προειδοποίησαν χθες ότι το κόστος της βελτίωσης των προδιαγραφών προστασίας ιδιωτικού απορρήτου, μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, καθώς και η επιβράδυνση της χρήσης στις μεγαλύτερες διαφημιστικές αγορές, θα πλήξουν τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας για περισσότερα από δύο χρόνια.
Το Facebook προειδοποίησε επίσης ότι το κόστος δεν θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των εσόδων από τις αναδυόμενες αγορές.
Το Facebook ανακοίνωσε αργά χθες τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, τα οποία αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 5,12 δισ. δολ. ή 1,74 δολ. ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο, από 3,89 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα της εταιρείας για την ίδια χρονική περίοδο, έφθασαν τα 13,04 δισ. δολ. -επίσης υποδεέστερα των προβλέψεων- από 9,16 δισ. δολ. στο β’ τρίμηνο του 2017.
Υπενθυμίζεται πως τα λειτουργικά κέρδη της Facebook είχαν καταγράψει άλμα 63% στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανερχόμενα στα 4,99 δισεκ. δολάρια.

Πρώτη ενημέρωση 17:06:26, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης