Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Σε στάδια η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ - Δεν θα επιβληθούν άμεσα δασμοί στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Σε στάδια η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ - Δεν θα επιβληθούν άμεσα δασμοί στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ «κατέληξαν σε συμφωνία για μια συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιβληθούν δασμοί στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών όσο διαρκούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών, έδωσε σήμερα (26/7/2018) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο «CNBC» για το εάν αναστέλλεται η απειλή για δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Mnuchin δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Αυτό είναι σωστό».
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι τα πρώτα βήματα των ΗΠΑ και της ΕΕ για το εμπόριο θα είναι η επίλυση ζητημάτων σχετικά με τους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, ενώ ανέφερε ότι αναμένει η εμπορική συμφωνία μεταξύ των μερών να εφαρμοστεί σταδιακά.
Παράλληλα, ο Mnuchin τόνισε ότι οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στους Ευρωπαίους εταίρους τους, παρόλο που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διακριτικές συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο.
Σχετικά με τη χθεσινή συμφωνία που πέτυχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο Mnuchin δήλωσε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ «κατέληξαν σε συμφωνία για μια συμφωνία» και ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν ώστε «να την μετατρέψουν σε πραγματική συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης