Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μιχαηλίδης (Πρόεδρος ΕΤΕ): Θα φέρουμε απάντηση για το ΛΕΠΕΤΕ

Μιχαηλίδης (Πρόεδρος ΕΤΕ): Θα φέρουμε απάντηση για το ΛΕΠΕΤΕ
Μιχαηλίδης (Πρόεδρος ΕΤΕ): Θα φέρουμε απάντηση για το ΛΕΠΕΤΕ
Είναι λυπηρό για όσα ακούσαμε και ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ είπε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Κώστας Μιχαηλίδης, δίνοντας μια απάντηση στους συνταξιούχους που ως μέτοχοι βρέθηκαν στο βήμα και μίλησαν για τη διακοπή της καταβολής παροχών στο λογαριασμό του ΛΕΠΕΤΕ.
Ο πρόεδρος της ΕΤΕ ανέφερε ότι θα συνεργασθούμε με τον κ. Παύλο Μυλωνά και δουλεύουμε προς την κατεύθυνση να φέρουμε και να δώσουμε μια απάντηση στο θέμα.
Δυστυχώς όμως, όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης η απάντηση απαιτεί τη συνεργασία του SSM, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα των δανειστών που χρηματοδότησαν τις τράπεζες.
Είμαστε σε συνεργασία με όλους για να σας φέρουμε μια απάντηση.
Δεν υπάρχει αμέλεια, γίνεται δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά χρειάζεται υπομονή.
Νωρίτερα οι μέτοχοι που ανέβαιναν στο βήμα είχαν ως κεντρικό θέμα το ΛΕΠΕΤΕ.
Αρκετοί απ’ αυτούς έριξαν ευθύνες στη διοίκηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, που πήρε την απόφαση να σταματήσει τη χρηματοδότηση του λογαριασμού με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάσουν το 40% της μηνιαίας σύνταξής τους και αφορά 16.500 συνταξιούχους.
Ο Γιώργος Ρωμανιάς ως εργατολόγος και σύμβουλος των συνταξιούχων προσήλθε στο βήμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση Φραγκιαδάκη  ανέτρεψε το καταστατικό του λογαριασμού και σταμάτησε τη χρηματοδότηση από το Σεπτέμβριο του 2017.
Ανέτρεψε το επιχείρημα ότι το Ταμείο είναι Επικουρικής Ασφάλισης καθώς δεν συστάθηκε με νόμο και πρόκειται για ανακρίβεια για την Εθνική Τράπεζα.
Σταμάτησε τη λειτουργία του λογαριασμού μετά από 71 χρόνια λειτουργίας.
Το ΛΕΠΕΤΕ, όπως ισχυρίστηκε ο πρώην CEO της ΕΤΕ, είπε ο κ. Γ. Ρωμανιάς, είναι λογαριασμός εγγυημένων εισφορών και λογαριασμός παροχών.  
Με βάση το καταστατικό ήταν ξεκάθαρο και καθορίζει με ακρίβεια τι οφείλει η τράπεζα προς τους συνταξιούχους.
Ανέφερε ότι τα πλεονάσματα του ΛΕΠΕΤΕ αξιοποιήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα στο παρελθόν ενώ τα πλεονάσματα θα έπρεπε να επενδύονταν, αλλά  αξιοποιήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κ. Γιάννης Κυριακόπουλος ως εκπρόσωπος των συνταξιούχων απευθυνόμενος προς το νέο διοικητικό συμβούλιο ρώτησε εάν πράγματι πιστεύουν ότι θα πτωχεύσει η τράπεζα αν πληρώσει την υποχρέωση της προς το ΛΕΠΕΤΕ.
Και απεύθυνε το ερώτημα είναι πιστωτικός κίνδυνος για την τράπεζα να πληρώνει το διοικητικό  συμβούλιο;
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων  της ΕΤΕ κ. Γεώργιος Μότσιος ανέφερε ότι το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ έπληξε τη φήμη της τράπεζας και πρέπει να δοθεί άμεση λύση για τους συνταξιούχους που δημιούργησαν την Εθνική Τράπεζα.  
Ό ίδιος τόνισε ότι ο όμιλος από-επενδύει και οδήγησε στη μαζική έξοδο 4.000 εργαζόμενων μειώνοντας το κόστος κατά 11%.
Οι κινήσεις αυτές μπορεί να χαροποίησαν τους μετόχους αλλά στέρησαν από την τράπεζα  έμπειρο  προσωπικό.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ότι η Εθνική Τράπεζα  θέλει ένα σχέδιο που θα την βάζει στη νέα εποχή με την ενεργή συμμετοχή των  εργαζομένων και με σεβασμό στις συλλογικές συμβάσεις.
Τόνισε ότι πρέπει να εγκαταλειφτεί η λογική της ατομικότητας και να αναδείξουμε από κοινού τη συλλογικότητα με τον κάθε εργαζόμενο να νοιώθει ασφάλεια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης