Διεθνή

Άνοδος στα ομόλογα της Ευρωζώνης,λόγω Draghi - Στο 0,40% το 10ετές Γερμανίας, 2,70% το ιταλικό

Άνοδος στα ομόλογα της Ευρωζώνης,λόγω Draghi - Στο 0,40% το 10ετές Γερμανίας, 2,70% το ιταλικό
Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, στον απόηχο των δηλώσεων του Draghi ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το καλοκαίρι του 2019
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα (26/7/2018) οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, στον απόηχο των δηλώσεων του Draghi ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το καλοκαίρι του 2019.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, τονίζοντας ότι η όποια αύξηση θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι του 2019.
Παράλληλα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού ή ποσοτικής χαλάρωσης (QE), θα τερματιστεί τον Δεκέμβριο του 2018.
Ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, υπεραμύνθηκε της διατήρησης των νομισματικών μέτρων στήριξης της οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι «οι αβεβαιότητες σχετικά με το εμπορικό περιβάλλον παραμένουν σημαντικές».
Αναφερόμενος στα επιτόκια, δήλωσε ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται λήξη του QE τον Δεκέμβριο του 2018.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή σύγκλιση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προβλέψεις για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και το outlook του πληθωρισμού.
Έτσι, περί τις 18:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας σημείωνε άνοδο 1,4 μονάδων βάσης στο 0,40%, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο 0,424% -το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων- ενώ η απόδοση του 10ετούς της Ιταλίας κατέγραφε άνοδο στο 2,70%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης