Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωαγορές στον απόηχο ΕΚΤ και συμφωνίας Trump - Juncker - Άλμα +1,83% για DAX

Άνοδος στις ευρωαγορές στον απόηχο ΕΚΤ και συμφωνίας Trump - Juncker - Άλμα +1,83% για DAX
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι πρώτες ύλες κατέγραψαν τις ισχυρότερες επιδόσεις, λόγω της σημαντικής τους έκθεσης στο εμπόριο
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (26/7/2018) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημείωσε ισχυρή άνοδο μετά τη συμφωνία Trump - Juncker, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πρωταγωνιστούν στο ταμπλό, ενώ ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές προσέφεραν και οι δηλώσεις του Mario Draghi για επιτόκια και QE.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,87% υψηλότερα, στις 390,53 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 1,83% κι έκλεισε στις 12.809,23 μονάδες, λόγω της ισχυρής ανόδου που σημείωσαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.


Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 7.663,17 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 1,00% κι έκλεισε στις 5.480,55 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 1,40% στις 21.862,87 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 9.780 μονάδες.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι πρώτες ύλες κατέγραψαν τις ισχυρότερες επιδόσεις, λόγω της σημαντικής τους έκθεσης στο εμπόριο.
Η μετοχή της BMW ενισχύθηκε κατά 4,4%, της Daimler κατέγραψε κέρδη 2,8%, ενώ της Volkswagen σημείωσε άνοδο σχεδόν 4%.
Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα ευνόησε και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επαναλαμβάνοντας ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα τερματιστεί τον Δεκέμβριο του 2018.
Ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, υπεραμύνθηκε της διατήρησης των νομισματικών μέτρων στήριξης της οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι «οι αβεβαιότητες σχετικά με το εμπορικό περιβάλλον παραμένουν σημαντικές».
Αναφερόμενος στα επιτόκια, δήλωσε ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται λήξη του QE τον Δεκέμβριο του 2018.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή σύγκλιση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προβλέψεις για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και το outlook του πληθωρισμού.
Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Airbus ενισχύθηκε κατά 4,5% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στο β’ τρίμηνο του 2018, ενώ ο διευθύνων της σύμβουλος, Tom Enders, ανέφερε ότι δεν εξετάζεται συγχώνευση με την BAE Systems.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης