Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street λόγω Facebook - Η μετοχή του κατέρρευσε με απώλειες -18,96%

tags :
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street λόγω Facebook - Η μετοχή του κατέρρευσε με απώλειες -18,96%
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street λόγω Facebook - Η μετοχή του κατέρρευσε με απώλειες -18,96%
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν σήμερα (26/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να δέχονται ισχυρές πιέσεις από τη μετοχή του Facebook.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε  κατά 0,45% στις 25.528,49 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,3% στις 2.837,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει ισχυρές απώλειες 1,01% στις 7.852,19 μονάδες.
Η μετοχή του Facebook σημείωσε καταγράφοντας ισχυρή πτώση 18,96%, καθώς τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Η βουτιά του Facebook πίεσε χαμηλότερα και άλλες τεχνολογικές μετοχές, με την Amazon να υποχωρεί κατά 2,9%.
Τα αρνητικά αποτελέσματα του Facebook επισκιάζουν τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η μητρική της NBCUniversal, Comcast, η Qualcomm και η Advanced Micro Devices.
Η μετοχή της Comcast ενισχύθηκε κατά 4,1%, της Qualcomm σημείωσε κέρδη 6,7%, ενώ της Advanced Micro Devices σημείωσε άλμα 13,8%, καθώς οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν χθες κέρδη καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών.
Το Facebook αντισταθμίζει την αισιοδοξία και από τη χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ, αναφορικά με το εμπόριο.
Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δεσμεύτηκαν να εργαστούν για «μηδενικούς δασμούς» στο εμπόριο και «μηδενικές επιδοτήσεις στα βιομηχανικά προϊόντα εκτός των αυτοκινήτων».
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι η επιβολή των δασμών θα καθυστερήσει όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσιγκτον, με τον αμερικανό πρόεδρο να κάνει λόγο για μία «σημαντική ημέρα» και μία «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε πως «θα επιλυθούν» οι δασμοί-αντίποινα που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, ενώ ο ίδιος, από την πλευρά του, «θα επιλύσει τους δασμούς που επιβλήθηκαν σε χάλυβα και αλουμίνιο».
O Trump ανακοίνωσε πως τα δύο μέρη προτίθενται να κινηθούν αμοιβαία προς τον σκοπό να υπάρχουν «μηδέν τελωνειακοί δασμοί» στις ανταλλαγές τους στη βιομηχανία, με εξαίρεση τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Εν τω μεταξύ, χειρότερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία των ΗΠΑ.
Στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000, στις 217.000, την εβδομάδα έως τις 21 Ιουλίου 2018.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αιτήσεις είχαν υποχωρήσει στις 208.000 - στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 215.000 την περασμένη εβδομάδα.
Από την άλλη, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν την πρώτη αύξηση σε τρεις μήνες τον Ιούνιο του 2018.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά - προϊόντα που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 3 χρόνια - αυξήθηκαν κατά 1%, κάτω των προσδοκιών για μια αύξηση 3,8%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης