Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναβλήθηκε η γ.σ. της MIG για τις 25/8 λόγω Muller - Χωρίς αποζημίωση από την Κύπρο

tags :
Αναβλήθηκε η γ.σ. της MIG για τις 25/8 λόγω Muller - Χωρίς αποζημίωση από την Κύπρο
Ο Muller ο οποίος συνδέεται με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Τζώρτζη, ζήτησε αναβολή καθώς υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων για τη στρατηγική που ακολουθεί η MIG
Αναβλήθηκε για τις 25 Αυγούστου 2018 η σημερινή (27 Ιουλίου) γενική συνέλευση της Marfin Investment Group,  μετά από αίτημα μετόχων που αντιπροσωπεύουν το 8%.
Ο εκπρόσωπος του Γερμανού επενδυτή Muller που κατέχει το 4,5% σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Deutsche Bank που κατέχει το 2,9%, υπέβαλαν αίτημα αναβολής της γενικής συνέλευσης, το οποίο το αποδέχτηκε νομίμως το προεδρείο, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του bankingnews.gr

Ο Muller ο οποίος συνδέεται με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Τζώρτζη, ζήτησε αναβολή, καθώς υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων για τη στρατηγική που ακολουθεί η MIG.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Muller είχε διαφωνήσει με την πώληση του Υγεία, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας.
Η Γενική Συνέλευση της MIG θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της τράπεζας:

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 27.7.2018 παρέστησαν νομίμως 61 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν ποσοστό 48,965% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Κατόπιν αιτήματος των μετόχων Jochen Muller, «Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C» και «Angel Ναυτιλιακή – Τουριστική – Ξενοδοχειακή Εμπορική Α.Ε.» οι οποίοι εκπροσωπούσαν συνολικά ποσοστό μεγαλύτερο του 1/20 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, η συζήτηση και λήψη απόφασης επί όλων των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης αναβλήθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920, για το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή στον ίδιο χώρο.
Στη μετ’ αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση μπορούν να μετάσχουν και νέοι μέτοχοι.
Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της τέταρτης 
(4ης) ημέρας πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της μετ’αναβολή Γενικής Συνέλευσης ήτοι της 21.8.2018 (Ημερομηνία Καταγραφής).

Δεν θα λάβει αποζημίωση από την Κύπρο

Δεν θα λάβει οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση η MIG από την Κύπρο, ήταν η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και άλλοι μέτοχοι, όπως το Dubai Investment Group, Θεοχαράκης κτλ.
H μετοχή της MIG υποχωρεί κατά -7% στα 0,1026 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 96 εκατ ευρώ.
Η απόφαση επιδόδθηκε χθες 26 Ιουλίου 2018 είναι πολυσέλιδη και επικεντρώνεται σε δύο βασικά σκέλη την χρηματική αποζημίωση και την ηθική και νομική διάσταση της υπόθεσης.
Να σημειωθεί ότι όταν υποβλήθηκε το αίτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας οι μέτοχοι της MIG αποζημίωση από το κράτος της Κύπρου, αιτούνταν περίπου 1 δισ. ευρώ.
Το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποζημίωση στους μετόχους της MIG, ωστόσο δικαιώνει σε κάποιο σημαντικό βαθμό ηθικά την εταιρεία.
H εξέλιξη αυτή δεν είναι η καλύτερη για την MIG καθώς ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος είχε ποντάρει πολλά σε αυτή την δικαστική μάχη.
Ωστόσο φεύγοντας από την ζωή αποδυναμώθηκε η προσπάθεια αν και σε μεγάλο βαθμό οι νομικές ενέργειες είχαν γίνει.
Η MIG βέβαια τους τελευταίους μήνες δεν περίμενε κάποια χρηματική αποζημίωση.....είχε προεξοφλήσει ότι η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου δεν θα κατέληγε και σε οικονομική αποζημίωση.

Η ανακοίνωση της MIG

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την αξίωση αποζημίωσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από την επένδυση της Εταιρίας στην «Cyprus Popular Bank Public Co Ltd.», όπως ανακοίνωσε η MIG.
Η Εταιρία μελετά την εκ 363 σελίδων απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα αξιολογήσει το σκεπτικό της, όπως σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης