Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για ΑΕΠ ΗΠΑ - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Οριακά κέρδη στη Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για ΑΕΠ ΗΠΑ - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Με οριακά κέρδη άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ
Με οριακά κέρδη άνοιξαν σήμερα (27/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 25.548 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.842 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα, στις 7.884 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών κατά το β’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 4,1% στο β’ τρίμηνο του 2018, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και των επιχειρηματικών επενδύσεων.
Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ από το γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς και για το τρίτο καλύτερο ποσοστό ανάπτυξης από τη Μεγάλη Ύφεση.
Τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας ανάπτυξη 2,2%, αντί του 2% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, μετά από υποχώρησή τους στο α’ τρίμηνο.
Με «tweet» του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε «σπουδαία» τα στοιχεία για το ΑΕΠ.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Amazon ενισχύεται κατά 3,5%, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες πως τα κέρδη της αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. δολ. ή 5,07 δολ. ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο του 2018, από 4,67 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, επίδοση που ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Amazon καταγράφει τριμηνιαία κέρδη άνω των 2 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Twitter καταρρέει, καταγράφοντας βουτιά σχεδόν 15%, καθώς τα αποτελέσματα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για το β’ τρίμηνο του 2018 και ιδιαίτερα ο μειωμένος αριθμός χρηστών, απογοήτευσαν το επενδυτικό κοινό.
Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε ΕΒΙΤDA ύψους 17 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο, επίδοση σύμφωνη με τις επιδόσεις των αναλυτών.
Τα λειτουργικά κέρδη έφθασαν τα 100 εκατ. δολ., επίδοση ενισχυμένη σε ετήσια σύγκριση.
Τα έσοδα για το ίδιο χρονικό διάστημα ανήλθαν σε 711 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2018.
Ωστόσο, οι ενεργοί χρήστες μηνιαίως μειώθηκαν κατά 1 εκατ., στα 335 εκατ.
Παράλληλα, η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει απώλειες 2,8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πάνω από το 50% των εταιρειών του δείκτη S&P 500, με το 79,8% εκ των οποίων να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης