Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική και ΕΤΕπ υπέγραψαν συμφωνία 200 εκατ - Στις 30/7 οι καλυμμένες ομολόγιες με κουπόνι 1,85%

Εθνική και ΕΤΕπ υπέγραψαν συμφωνία 200 εκατ - Στις 30/7 οι καλυμμένες ομολόγιες με κουπόνι 1,85%
Εθνική και ΕτΕΠ υπέγραψαν συμφωνία χρηματοδότησης ύψους έως 200 εκατ. - Στις 30/7 η έκδοση των καλυμμέων ομολογιών - Στο 1,85% τοι ετήσιο κουπόνι
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και  η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υπέγραψαν συμφωνία χρηματοδότησης ύψους έως 200 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Η συμφωνία εντάσσεται στις δράσεις του σχεδίου Juncker.
H χρηματοδότηση παρέχεται μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης καλυμμένων ομολογιών της Εθνικής Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Η Εθνική Τράπεζα θα εκδώσει στις 30 Ιουλίου 2018 νέες σταθερού επιτοκίου καλυμμένες ομολογίες πενταετούς διάρκειας ύψους 200 εκατ., από το δεύτερο πρόγραμμα έκδοσης καλυμμένων ομολογιών.
Το κουπόνι των ομολογιών έχει οριστεί σε ετήσιο 1,85%.
Οι καλυμμένες ομολογίες αναμένεται να λάβουν πιστοληπτικές διαβαθμίσεις ΒΒΒ- από την Standard and Poor’s’, BB- από την Fitch και Ba2 από την Moody’s.
H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αγοράσει αρχικά 100 εκατ. καλυμμένων ομολογιών, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα διακρατήσει 100 εκατ. καλυμμένων ομολογιών.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Εθνική Τράπεζα συμφώνησαν, ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δύναται να αγοράσει τις διακρατούμενες καλυμμένες ομολογίες ύψους 100 εκατ. κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.
Η συναλλαγή εντάσσεται στην στρατηγική της Τράπεζας που στοχεύει στην αύξηση των εκταμιεύσεων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Επιπλέον, μέσω της συναλλαγής η Εθνική Τράπεζα αυξάνει τη μέση διάρκεια της χρηματοδοτικής της δομής και βελτιώνει την διάρθρωση καθώς και επιμέρους δείκτες της ρευστότητάς της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης