Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, λόγω πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο - Πτώση -1,5% για Nasdaq, στο -0,3% ο Dow Jones

tags :
Απώλειες στη Wall Street, λόγω πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο - Πτώση -1,5% για Nasdaq, στο -0,3% ο Dow Jones
Ο Nasdaq σημειώνει ισχυρές απώλειες και «σβήνει» τα εβδομαδιαία του κέρδη, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων τεχνολογικών εταιρειών
(upd) Πιέσεις δέχονται σήμερα (27/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να σημειώνει ισχυρές απώλειες και να «σβήνει» τα εβδομαδιαία του κέρδη, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων τεχνολογικών εταιρειών, που επισκίασαν τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. 
Περί τις 22:00, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 25.443 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,7% στις 2.817 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,6% χαμηλότερα στις 7.730 μονάδες.


Η υψηλότερη πτώση παρατηρείται στη μετοχή της Twitter, ήτοι 19,5%, καθώς τα αποτελέσματα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για το β’ τρίμηνο του 2018 και ιδιαίτερα ο μειωμένος αριθμός χρηστών, απογοήτευσαν το επενδυτικό κοινό.
Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε ΕΒΙΤDA ύψους 17 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο, επίδοση σύμφωνη με τις επιδόσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, οι ενεργοί χρήστες μηνιαίως μειώθηκαν κατά 1 εκατ., στα 335 εκατ.
Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η Intel, σημειώνοντας πτώση 8,7%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ήταν κατώτερα των προσδοκιών.
Την ίδια ώρα, η μετοχή του Facebook υποχωρεί κατά 1,1%, ενω της Microsoft σημειώνει πτώση 2%.
Παράλληλα, η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει απώλειες άνω του 3%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Αντίθετα, η μετοχή της Amazon ενισχύεται κατά 0,6%, περιορίζοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες πως τα κέρδη της αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. δολ. ή 5,07 δολ. ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο του 2018, από 4,67 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, επίδοση που ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Amazon καταγράφει τριμηνιαία κέρδη άνω των 2 δισ. δολ.
Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πάνω από το 50% των εταιρειών του δείκτη S&P 500, με το 79,8% εκ των οποίων να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Τα απογοητευτικά αποτελέσματα αντισταθμίζουν τα ισχυρά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, που έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών κατά το β’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 4,1% στο β’ τρίμηνο του 2018, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και των επιχειρηματικών επενδύσεων.
Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ από το γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς και για το τρίτο καλύτερο ποσοστό ανάπτυξης από τη Μεγάλη Ύφεση.
Τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας ανάπτυξη 2,2%, αντί του 2% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Παράλληλα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση, μετά από υποχώρησή τους στο α’ τρίμηνο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε «σπουδαία» τα στοιχεία για το ΑΕΠ, ενώ επεσήμανε ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταγράψει την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 13 ετών, προσθέτοντας ότι αριθμοί του επόμενου τριμήνου θα είναι «εξαιρετικοί».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης