Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Δεν έπεται μπαράζ υποβαθμίσεων για τις αμερικανικές εταιρείες

tags :
S&P: Δεν έπεται μπαράζ υποβαθμίσεων για τις αμερικανικές εταιρείες
Η Standard & Poor's καθησυχάζει τους επενδυτές 
Ως υπερβολικές κρίνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για μπαράζ υποβαθμίσεων στην πιστοληπτική ικανότητα των αμερικανικών εταιρειών, οι αναλυτές της S&P Global Ratings.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση του αμερικανικού οίκου, με βάση τις συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα στις κεφαλαιαγορές, απορρέει πως το κοινό των αγορών προεξοφλεί υποβάθμιση για ουκ ολίγες εισηγμένες επενδυτικής κλίμακας (βαθμίδα ΒΒΒ και άνω), στο όριο της κερδοσκοπικής κλίμακας (κάτω από ΒΒΒ).
Τα ομόλογα κερδοσκοπικής κλίμακας είναι ευρέως γνωστά ως «σκουπίδια» (junk), επισημαίνεται, ενώ οι εταιρείες που διασχίζουν αυτό το όριο χαρακτηρίζονται ως «έκπτωτοι άγγελοι» (fallen angels).
Ο οίκος αναφέρει ότι η κλίμακα ΒΒΒ- (η τελευταία πριν τα junk) αφορά ομόλογα συνολικής αξίας άνω των 3 τρισ. δολαρίων, παγκοσμίως, όταν το αντίστοιχο ποσό για τις εταιρείες των ΗΠΑ ανέρχεται σε 90 δισ. δολάρια.



Παράλληλα, η S&P υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των «έκπτωτων αγγέλων» έχει συρρικνωθεί, με το πέρασμα των χρόνων, με εξαίρεση την αύξηση που έλαβε χώρα το 2002 και το 2009.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μεγαλύτεροι «έκπτωτοι άγγελοι» ήταν οι General Motors και Ford Motor, μετά από υποβαθμίσεις το 2005, οι οποίες υποβάθμισαν ομόλογα αξίας 400 δισ. δολαρίων!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης