Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από καύση ξύλων φαίνεται ότι ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά την Ανατ. Αττική - Πρόεδρος Πυροσβεστών: Δεν έγινε η εκκένωση που εισηγηθήκαμε

Από καύση ξύλων φαίνεται ότι ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά την Ανατ. Αττική -  Πρόεδρος Πυροσβεστών: Δεν έγινε η εκκένωση που εισηγηθήκαμε
Eίναι ήδη γνωστή στις Αρχές η ταυτότητα του υπόπτου
Η πρώτη σπίθα της φωτιάς στην Πεντέλη φαίνεται πως προκλήθηκε από εγκληματική αμέλεια ιδιώτη, ο οποίος επιχείρησε να κάψει ξύλα εν μέσω ισχυρών ανέμων.
Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που ανέλαβαν την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία αποδομούν την άποψη ότι η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης της περασμένης Δευτέρας  οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα μέχρι τώρα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρώτη σπίθα της φωτιάς ξεκίνησε από εγκληματική αμέλεια ιδιώτη που επιχείρησε εν μέσω ισχυρών ανέμων να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα και μάλιστα, είναι ήδη γνωστή στις Αρχές η ταυτότητα του υπόπτου.
Όπως σημείωσαν πηγές της εφημερίδας το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες όταν κατάλαβε τι έχει συμβεί και μάλιστα, επιχείρησε να ρίξει νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα.
Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται ότι οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς, σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς, ενώ διαφορετική είναι η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη, καθώς εκεί προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.

Σταθόπουλος (Πρόεδρος Πυροσβεστών): Δεν έγινε η εκκένωση που εισηγήθηκε η Πυροσβεστική

Εισηγήθηκε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής που επιχειρούσε στο πεδίο στην ανατολική Αττική στο συντονιστικό όργανο εκκένωση του οικισμού Μάτι, όμως αυτή δεν έγινε ποτέ, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δ. Σταθόπουλος.
Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας έπρεπε να έχει παραιτηθεί και θα έπρεπε να ζητά συγγνώμη ανά πέντε λεπτά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη και να τον μιμηθεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης