Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τα λόγια του «εξαφανισμένου» Τσίπρα δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα

Reuters: Τα λόγια του «εξαφανισμένου» Τσίπρα δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κατηγορούνται για ανυπαρξία αλλά και για την απουσία μίας πραγματικής συγγνώμης σχετικά τα τραγικά γεγονότα, σημειώνει το δημοσίευμα
Στην έντονη κριτική, που δέχεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, για την  αντίδραση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στις φονικές πυρκαγιές με τους 88 νεκρούς, αναφέρεται σημερινό (28/7/2018) δημοσίευμα του Reuters.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κατηγορούνται για ανυπαρξία αλλά και για την απουσία μίας πραγματικής συγγνώμης σχετικά τα τραγικά γεγονότα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας (23/7) στην Αθήνα από τη Βοσνία μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος της φονικής πυρκαγιάς αλλά για τρεις ημέρες ήταν «εξαφανισμένος», κάτι που εξόργισε τους πολίτες.
«Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη» δηλώνει ένας ηλικιωμένος άνδρας μπροστά από το καμένο σπίτι του στην Ανατολική Αττική, τα λόγια του οποίου μεταφέρει το Reuters.
Επιζώντες και πολιτικοί αντίπαλοι σε ένα σκηνικό οργής ζητούν παραιτήσεις αξιωματούχων για την αποτυχία να αποτραπεί η καταστροφή ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα για δεν πραγματοποιήθηκε εκκένωση στην πληγείσα περιοχή.
Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες την Παρασκευή (27/7) για να προεδρεύσει σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την λήξη του επίσημου τριήμερου πένθους.
Ο ίδιος διατείνεται, πως επέβλεπε τον συντονισμό της αντίδρασης στις καταστροφές, ανέλαβε ακέραια την «πολιτική ευθύνη» αλλά για τους πληγέντες και όσους επέζησαν από την κόλαση αυτές οι λέξεις σημαίνουν ελάχιστα, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Οι λέξεις είναι ωραίες ... αλλά θέλω να μου πει για μένα και για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, για τους φίλους μας, έχω φτάσει στα όριά μου», ξεσπά ο ηλικιωμένος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δασική πυρκαγιά στο Μάτι αποκάλυψε τις παθογένειες πολλών δεκαετιών του ελληνικού κράτους: κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια διασκορπισμένα στην περιοχή και νομιμοποίησή τους από το ελληνικό κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους.  
Μετά την κήρυξη του τριήμερου πένθους και μέχρι την Παρασκευή (27/7) «ο αριστερός Τσίπρας ήταν αόρατος» ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν επισκέφθηκε κάποιον από τους επιζώντες στα νοσοκομεία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο πρωθυπουργός ήταν απασχολημένος, προήδρευε σε συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς, δημάρχους και γενικότερα συντόνιζε την επιχείρηση, επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τριήμερη «εξαφάνιση» Τσίπρα από τα φώτα της δημοσιότητας από το βράδυ της Δευτέρας –οπότε και δεν αναφέρθηκε σε νεκρούς- μέχρι την Παρασκευή.
Πάντως δεν είναι ασυνήθιστο οι πολιτικοί στην Ελλάδα να παραμείνουν έξω από το κάδρο μετά από μια καταστροφή.
«Είναι συνηθισμένη η πρακτική ότι σε καταστάσεις αδιεξόδου, το αντικείμενο του ... μίσους εξαφανίζεται», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Μαύρος, προσθέτοντας ότι κανένας πολιτικός δεν θα μπορούσε να αναλάβει τον κίνδυνο να εμφανιστεί ανίσχυρος, πάνω από τις στάχτες.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης