Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με τη δημιουργία του «αραβικού ΝΑΤΟ» επιδιώκει ο Trump να αντιμετωπίσει το Ιράν

Με τη δημιουργία του «αραβικού ΝΑΤΟ» επιδιώκει ο Trump να αντιμετωπίσει το Ιράν
Ο Λευκός Οίκος επιδιώκει να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών αυτών για την πυραυλική άμυνα, την στρατιωτική εκπαίδευση, την αντιτρομοκρατική συνεργασία
Στη δημιουργία μίας νέας συμμαχίας με έξι αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, την Αίγυπτο και την Ιορδανία αποσκοπεί η αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επέκταση του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Λευκός Οίκος επιδιώκει να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών αυτών για την πυραυλική άμυνα, την στρατιωτική εκπαίδευση, την αντιτρομοκρατική συνεργασία και άλλα θέματα όπως η ενίσχυση των περιφερειακών οικονομικών και διπλωματικών δεσμών, αναφέρουν Αμερικανοί και Άραβες αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το Reuters.
Το εν λόγω σχέδιο που αποκαλείται και δημιουργία του «αραβικού ΝΑΤΟ» των μουσουλμάνων σουνιτών συμμάχων πιθανότατα θα προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Σιιτικού Ιράν, οι οποίες επιδεινώνονται όλο και περισσότερο από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου Donald Trump.
Η προσπάθεια, γνωστή και ως στρατηγική συμμαχία της Μέσης Ανατολής (MESA), θα μπορούσε να συζητηθεί σε μια σύνοδο που είχε προγραμματιστεί προσωρινά για την Ουάσινγκτον στις 12-13 Οκτωβρίου του 2018, ανέφεραν αρκετές πηγές.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω στη συγκεκριμένη συμμαχίας με τους «περιφερειακούς εταίρους του».
Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι έθεσαν την ιδέα ενός συμφώνου ασφαλείας πριν από μια επίσκεψη του Trump το 2017 στη Σαουδική Αραβία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης