Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πέντε οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια – Αγνοούνται 17 άνθρωποι

Reuters: Πέντε οι νεκροί  από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια – Αγνοούνται 17 άνθρωποι
Συνολικά έχουν γίνει στάχτη 84 χιλιάδες στρέμματα και αγνοούνται 17 άνθρωποι
Ανθρώπινα μέλη τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν στην προγιαγιά και τα δισέγγονά της, που αγνοούνταν, εντοπίστηκαν σε ένα κατεστραμμένο σπίτι από την τεράστια πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, όπως μεταδίδει το Reuters.
Έτσι ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται πλέον σε πέντε νεκρούς, ενώ οι τρεις νέοι σοροί δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Περίπου 3.500 πυροσβέστες παλεύουν, εξάλλου, για έκτη μέρα με τις φλόγες, που έχουν κάψει 84 χιλ. στρέμματα, μία έκταση τριπλάσια από την πόλη του Σαν Φραντσίσκο.
Πρόκειται για μία από τις δεκάδες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ενώ άλλες 90 έχουν εκδηλωθεί από το Τέξας ως το Όρεγκον.
Το μένος της μεγάλης πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια είναι τέτοιο, που εξελίχθηκε σε έναν πύρινο ανεμοστρόβιλο, γύρω από τον ποταμό Σακραμέντο και η πόλη Redding εκκενώθηκε από χιλιάδες κόσμο.
Οι άλλοι δύο νεκροί ήταν ένας χειριστής μπουλντόζας και ένας πυροσβέστης στο Redding, ενώ στάχτη έγινε η γειτονική πόλη του Keswick με πληθυσμό 450 κατοίκους.
Μέχρι το Σάββατο 28/7 το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι αγνοούνται 17 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τον αστυνομικό Todd Gogle οι αγνοούμενοι πρέπει να είναι από 12 ως 20.
Ανάμεσά τους ήταν και τα τρία θύματα που εντοπίστηκαν στο καμένο σπίτι στο Redding.
Tα μέλη της οικογένειάς τους αναγνώρισαν την 70χρονη Melody Bledsoe και τα δύο δισέγγονά της, τον James Roberts 4 ετών και την Emily Roberts 5 χρονών.
Η μητέρα των παιδιών Sherry Bledsoe είπε "τα παιδιά μου πέθαναν, είναι το μόνο που μπορώ να πω".
Ο σύζυγός της Ed Bledsoe προσπάθησε να επιστρέψει στο φλεγόμενο σπίτι για να τα σώσει, όταν έμαθε ότι δεν είχαν διαφύγει, αλλά μάταια.
"Μίλησα μαζί τους όταν τα έφτασε η φωτιά, προσπάθησα να πάω κοντά τους στο σπίτι" ήταν τα λόγια του.
Ο σερίφης Tom Bonseko δεν έδωσε λεπτομέρειες, απλά επιβεβαίωσε τους τρεις θανάτους.
Μέχρι στιγμής οι δασικές πυρκαγιές έχουν αποτεφρώσει 4,3 εκ. στρέμματα το 2018, λιγότερα από το 2017, αλλά περισσότερα από τον μέσο όρο της δεκαετίας που είναι 3,7 εκ. στρέμματα.
Η Καλιφόρνια είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο και χρειάστηκε, μάλιστα, να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου Γιοσέμιτι, ενώ έγινε εκκένωση και ενός ορεινού θέρετρου.
Για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς έχουν επιστρατευτεί 17 ελικόπτερα, αλλά έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο μόνο το 5% αυτής.
Επίσης έχουν αναπτυχθεί 150 πυροσβεστικά στην περιοχή και κλήθηκε και ο στρατός, ενώ έγινε και μία σύλληψη για πλιάτσικο και αναζητούνται και άλλοι ύποπτοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης