Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Bild: Μόλις στο 29% η Merkel και χαμηλό 12ετίας - Στο 18% το SPD - Στο 15% η AfD

Δημοσκόπηση Bild: Μόλις στο 29% η Merkel και χαμηλό 12ετίας - Στο 18% το SPD - Στο 15% η AfD
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι συμμετέχουν στο κυβερνητικό συνασπισμό της Merkel, απέτυχαν να επωφεληθούν από τις απώλειες αυτές και βρίσκονται στο 18%
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006, οπότε και ανέλαβε την καγκελαρία η Angela Merkel, βρίσκεται το ποσοστό στήριξης στη χριστιανοδημοκρατική ένωση της Γερμανίας (CDU/CSU), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Έρευνα του ινστιτούτου Emnid για τη Bild am Sonntag, καταδεικνύει πως η χριστιανοδημοκρατική ένωση βρίσκεται μόλις στο 29% με την απώλειας μίας ποσοστιαίας μονάδας ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 είχε καταγράψει ποσοστό 33%.
Το CSU έχει μπροστά του τις δύσκολες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία του στη Βαυαρία.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι συμμετέχουν στο κυβερνητικό συνασπισμό της Merkel, απέτυχαν να επωφεληθούν από τις απώλειες αυτές και βρίσκονται στο 18% με απώλεια μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε αμετάβλητo στο 15%, ενώ οι Πράσινοι ενισχύθηκαν κατά 2 μονάδες στο 14%.
Υπενθυμίζεται, πως τον Ιούνιο του 2018 ο κυβερνητικός συνασπισμός της Merkel πλησίασε πολύ κοντά στην κατάρρευσή του, λόγω μεγάλων διαφορών στο μεταναστευτικό ανάμεσα σε CDU και CSU.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης