Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαπραγματεύεται το Brexit με καλές προθέσεις και αντικειμενικότητα

Salvini: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαπραγματεύεται το Brexit με καλές προθέσεις και αντικειμενικότητα
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ελπίδα του ότι «το Brexit θα αποτελέσει παράδειγμα για τα άτομα που θέλουν να βρεθούν στην κορυφή της ΕΕ»
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διεξάγει τις συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασιλείο για το Brexit «με καλές προθέσεις» αναφέρθηκε σήμερα (29/7) ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Sunday Times.
Ο Matteo Salvini έχε ταχθεί κατά το παρελθόν υπέρ του Brexit, ωστόσο, η κριτική του απέναντι στις Βρυξέλλες αποτελεί μία «ρήξη» στο ενιαίο μέτωπο της ΕΕ γύρω από τις διαπραγματεύσεις.
«Ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να έχουν θετική κατάληψη για το Ηνωμένο Βασίλειο και να αποτελέσουν παράδειγμα για τα άτομα που θέλουν να βρεθούν στην κορυφή της ΕΕ», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του ιταλού υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος εξέλαβε θετικά το ενδεχόμενο κατ'ιδίαν συνάντησης με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, η οποία επιθυμεί να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών ξεχωριστά.
«Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα και καλή πρόθεση από την πλευρά της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Salvini, ο οποίος είναι ο πρώτος αξιωματούχος από την πλευρά της ΕΕ ο οποίος ασκεί κριτική απέναντι στην προσέγγιση των Βρυξελλών.
Παράλληλα, η συμβουλή του ίδιου προς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι να σταματήσει να διαπραγματεύεται τη Συμφωνία Απόσυρσης και να προετοιμαστεί για την περίπτωση μη επίτευσης συμφωνίας, καθώς «με βάση ορισμένες αρχές δεν χρειάζεται να είμαστε ευέλιτκοι και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω».
Σημειώνεται ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί τις συμφωνίες μεταξύ της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν αποχώρηση από αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης