Διεθνή

MarketWatch: H Federal Reserve θα πραγματοποιήσει την επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2018

tags :
MarketWatch: H Federal Reserve θα πραγματοποιήσει την επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2018
Οι συζητήσεις για την ισυχρή ανάπτυξη και την άνοδο του πληθωρισμού «δείχνουν» άνοδο των επιτοκίων στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου 2018
Την ερχόμενη εβδομάδα η Federal Reserve θα εκδόσει ανακοίνωση κατά την οποία θα αναφερθεί στην ισχυρή ανάπτυξη και την άνοδο του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%, καθιστώντας σαφές ότι έρχονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.
«Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αναφερθούν στην τρέχουσα ανάπτυξη και τους αριθμούς για τον πληθωρισμός και να πραγματοποιήσουν την επόμενη άνοδο επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της Grant Thornton, Diane Swonk.
Κατά την ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη (1/8) δεν αναμένεται να υπάρξουν νέες προβλέψεις ή συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο Jerome Powell.
Επειδή δεν θα υπάρξουν δηλώσεις, οι αναλυτές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η Κεντρική Τράπεζα δε θα αυξήσει τα επιτόκια κατά την επερχόμενη συνεδρίαση.
Αν και η Fed ισχυρίζεται πάντα ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια σε συνεδρίαση κατά την οποία δεν είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, δεν το έχει κάνει ποτέ.
Κατά το τρέχον έτος, η Fed έχει συνολικά οκτώ συναντήσεις, και μόλις τέσσερις συνεντεύξεις Τύπου.
«Τον επόμενο χρόνο, θα μάθουμε από τον ίδιο τον Powell για τις μικρές αλλαγές στις προβλέψεις της Fed που δεν ανακοινώνονται αυτή τη χρονική στιγμή», τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Point72 Asset Management, Dean Maki.
Η Fed έχει αναφερθεί σε δύο ακόμα κινήσει το τρέχον έτος, οι οποίες αναμένονται τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018.
Οι επενδυτές ήδη ετοιμάζονται για την αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, δίνοντας πιθανότητες που αγγίζουν το 90%.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της JPMorgan Chase, Michael Feroli, τόνισε ότι η Fed δυσκολεύεται ακόμα να επαναφέρει τα επιτόκια κοντά στο 3%, καθώς όσο αυξάνει τα επιτόκια, η απόφαση για περαιτέρω άνοδο θα γίνεται δυσκολότερη.
«Μόλις επιστρέψουν τα επιτόκια σε ουδέτερα επίπεδα, είναι πλέον θέμα κρίσης εάν η οικονομία υπερθερμένεται», καταλήγει ο Michael Feroli.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης