Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα (30/7) τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ – Ο χαμηλός τζίρος θα επηρεάσει τα κέρδη δευτέρου τριμήνου

tags :
Σήμερα (30/7) τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ – Ο χαμηλός τζίρος θα επηρεάσει τα κέρδη δευτέρου τριμήνου
Μετά το καλοκαίρι οι αναλυτές βλέπουν ότι υπάρχουν θετικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να αυξήσουν και πάλι τις συναλλαγές
Η ΕΧΑΕ ανακοινώνει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς και ή Eurobank περιμένει ένα ακόμη αδύναμο τρίμηνο σε κερδοφορία αντίστοιχο με αυτό του πρώτου τριμήνου καθώς η αξία των συναλλαγών στην αγορά μετοχών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Τα έσοδα του τριμήνου αναμένονται στα 6,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 5% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, τα EBITDAστα 2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,1 εκατ. ευρώ σχεδόν στα ίδια επίπεδα με του πρώτου τριμήνου.
Η Euroxx περιμένει έσοδα 6,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 10% έναντι του δευτέρου τριμήνου 2017, λόγω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, αλλά θα αντισταθμιστεί εν μέρει από την υψηλότερη μέση κεφαλαιοποίηση του ΧΑ (55,4 δισ. ευρώ από 50,8 δισ. ευρώ). Τα EBITDA εκτιμά πως θα μειωθούν κατά 6% και στα 2,3 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη στο 1 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Σε επίπεδο εξαμήνου τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 2,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 44% λόγω υψηλότερης συναλλακτικής δραστηριότητας στο εξάμηνο.
Η Euroxx σημειώνει πως αν και η συναλλακτική δραστηριότητα είναι χαμηλή τώρα, υπάρχουν καταλύτες που θα μπορούσαν να την αυξήσουν μετά το καλοκαίρι.
Τέτοιοι είναι η πτώση των αποδόσεων στα ομόλογα, η οποία θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών (πρόσφατα έχει επηρεαστεί από την υπόθεση της Folli Follie), η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την πορεία μέσα στη χρονιά και η ανάκαμψη των κερδών και η στήριξη που δίνουν οι τρέχουσες αποτιμήσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης