Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: 12.600 στρέμματα έγιναν στάχτη στην ανατολική Αττική

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: 12.600 στρέμματα έγιναν στάχτη στην ανατολική Αττική
1.000 κεραυνοί έπεσαν στην Αττική και στα βόρεια προάστια κατά την χθεσινή καταιγίδα
Περίπου 12.600 στρέμματα κατέκαψε η καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Μάτι, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο συνεχίζει τη χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, χρησιμοποιώντας συστήματα Drones/UAV υπερυψηλής χωρικής ανάλυσης, προκειμένου να παρέχει πολύ λεπτομερείς χάρτες αποτίμησης της ζημιάς σε επίπεδο ακόμη και μεμονωμένης ιδιοκτησίας.
Το ΕΑΑ παράλληλα δημοσίευσε έναν επικαιροποιημένο χάρτη με λεπτομερή εκτίμηση των ζημιών στην Ανατολική Αττική, κάνοντας χρήση δορυφορικής τηλεπισκόπησης και επισημαίνει ότι το Κέντρο BEYOND και οι υπηρεσίες του Αστεροσκοπείου είναι στη διάθεση της πολιτείας, για να βοηθήσουν στη διαχείριση της τεράστιας καταστροφής.
Εξάλλου, η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ ανακοίνωσε ότι κατά την καταιγίδα της Κυριακής 29/7 στην Αττική, ιδίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας, έπεσαν περίπου 1.000 κεραυνοί στην περιοχή.
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στην Αγία Παρασκευή (62 χιλιοστά), στους Αμπελόκηπους (50 χιλιοστά), στα Βριλήσσια (39 χιλιοστά), στην Κερατέα (37 χιλιοστά) και στην Κηφισιά (32 χιλιοστά).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης